
Składniki
1 łyżka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
0.5 opakowania
1 pęczek
1 łyżka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój na małe kawałki i w miseczce wymieszaj z sosem sojowym, mąką ziemniaczaną, ubitym białkiem z jajka oraz przyprawą Knorr. Odstaw na chwilę.
Krok 2
W tym czasie ugotuj makaron według wskazówek na opakowaniu i następnie odcedź go.
Krok 3
Cebulę i czosnek posiekaj, a marchewkę zetrzyj na tarce. Na rozgrzaną patelnię wrzuć. Cebulę, czosnek, chili oraz imbir i podsmaż chwilę.
Krok 4
Następnie dodaj kurczaka i zarumień go.
Krok 5
Wrzuć makaron, marchew, kiełki oraz cebulkę. Polej olejem sezamowy i usmaż, aby warzywa były miękkie. Podawaj zaraz po przyrządzeniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej