
Składniki
1 łyżka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
0.5 opakowania
1 pęczek
1 łyżka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój na małe kawałki i w miseczce wymieszaj z sosem sojowym, mąką ziemniaczaną, ubitym białkiem z jajka oraz przyprawą Knorr. Odstaw na chwilę.
Krok 2
W tym czasie ugotuj makaron według wskazówek na opakowaniu i następnie odcedź go.
Krok 3
Cebulę i czosnek posiekaj, a marchewkę zetrzyj na tarce. Na rozgrzaną patelnię wrzuć. Cebulę, czosnek, chili oraz imbir i podsmaż chwilę.
Krok 4
Następnie dodaj kurczaka i zarumień go.
Krok 5
Wrzuć makaron, marchew, kiełki oraz cebulkę. Polej olejem sezamowy i usmaż, aby warzywa były miękkie. Podawaj zaraz po przyrządzeniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej