Kurczak Chow Main przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak Chow Main

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

0.5 opakowania

1 pęczek

1 łyżka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój na małe kawałki i w miseczce wymieszaj z sosem sojowym, mąką ziemniaczaną, ubitym białkiem z jajka oraz przyprawą Knorr. Odstaw na chwilę.

Krok 2

W tym czasie ugotuj makaron według wskazówek na opakowaniu i następnie odcedź go.

Krok 3

Cebulę i czosnek posiekaj, a marchewkę zetrzyj na tarce. Na rozgrzaną patelnię wrzuć. Cebulę, czosnek, chili oraz imbir i podsmaż chwilę.

Krok 4

Następnie dodaj kurczaka i zarumień go.

Krok 5

Wrzuć makaron, marchew, kiełki oraz cebulkę. Polej olejem sezamowy i usmaż, aby warzywa były miękkie. Podawaj zaraz po przyrządzeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak Chow Main - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak Chow Main - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak Chow Main - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak Chow Main - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak Chow Main - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak Chow Main - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak Chow Main - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak Chow Main - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej