Kurczak Chow Main przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak Chow Main

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

0.5 opakowania

1 pęczek

1 łyżka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój na małe kawałki i w miseczce wymieszaj z sosem sojowym, mąką ziemniaczaną, ubitym białkiem z jajka oraz przyprawą Knorr. Odstaw na chwilę.

Krok 2

W tym czasie ugotuj makaron według wskazówek na opakowaniu i następnie odcedź go.

Krok 3

Cebulę i czosnek posiekaj, a marchewkę zetrzyj na tarce. Na rozgrzaną patelnię wrzuć. Cebulę, czosnek, chili oraz imbir i podsmaż chwilę.

Krok 4

Następnie dodaj kurczaka i zarumień go.

Krok 5

Wrzuć makaron, marchew, kiełki oraz cebulkę. Polej olejem sezamowy i usmaż, aby warzywa były miękkie. Podawaj zaraz po przyrządzeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak Chow Main - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak Chow Main - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak Chow Main - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak Chow Main - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak Chow Main - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak Chow Main - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak Chow Main - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak Chow Main - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej