Kurczak Chow Main przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak Chow Main

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

0.5 opakowania

1 pęczek

1 łyżka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój na małe kawałki i w miseczce wymieszaj z sosem sojowym, mąką ziemniaczaną, ubitym białkiem z jajka oraz przyprawą Knorr. Odstaw na chwilę.

Krok 2

W tym czasie ugotuj makaron według wskazówek na opakowaniu i następnie odcedź go.

Krok 3

Cebulę i czosnek posiekaj, a marchewkę zetrzyj na tarce. Na rozgrzaną patelnię wrzuć. Cebulę, czosnek, chili oraz imbir i podsmaż chwilę.

Krok 4

Następnie dodaj kurczaka i zarumień go.

Krok 5

Wrzuć makaron, marchew, kiełki oraz cebulkę. Polej olejem sezamowy i usmaż, aby warzywa były miękkie. Podawaj zaraz po przyrządzeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak Chow Main - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak Chow Main - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak Chow Main - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak Chow Main - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak Chow Main - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak Chow Main - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak Chow Main - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak Chow Main - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Aperol Spritz – przepis
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej