
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
200 gramów
2 sztuki
1 pęczek
2 sztuki
0.5 opakowania
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój na małe kawałki i w miseczce wymieszaj z sosem sojowym, mąką ziemniaczaną, ubitym białkiem z jajka oraz przyprawą Knorr. Odstaw na chwilę.
Krok 2
W tym czasie ugotuj makaron według wskazówek na opakowaniu i następnie odcedź go.
Krok 3
Cebulę i czosnek posiekaj, a marchewkę zetrzyj na tarce. Na rozgrzaną patelnię wrzuć. Cebulę, czosnek, chili oraz imbir i podsmaż chwilę.
Krok 4
Następnie dodaj kurczaka i zarumień go.
Krok 5
Wrzuć makaron, marchew, kiełki oraz cebulkę. Polej olejem sezamowy i usmaż, aby warzywa były miękkie. Podawaj zaraz po przyrządzeniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej