Kulki ryżowe z mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kulki ryżowe z mozzarellą

Autor: Domcia

ratingratingratingratingrating

4

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

98 osób wydrukowało

Pobierz pdf

68 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

200 gramów

1 sztuka

8 łyżek

1 szczypta

1 sztuka

4 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie z oliwek. Dodać ryż oraz bulion i gotować na małym ogniu do momentu aż ryż wchłonie cały płyn. Dodać 4 łyżki startego parmezanu oraz pieprz do smaku. Ryż całkowicie ostudzić.

Krok 2

W jednej misce wymieszać bułkę tartą z pozostałym parmezanem. W drugiej misce rozbełtać jajka ze szczyptą soli.

Krok 3

Mozzarellę pokroić na 1,5 - 2 cm kostki.

Krok 4

Z ryżu lepić kulki wkładając do środka kostkę mozzarelli. Każdą kulkę obtoczyć najpierw w jajku a następnie w mieszance bułki tartej z parmezanem.

Krok 5

Smażyć na głębokim oleju, najlepiej we frytkownicy ok. 5 min. Podawać z sosem pomidorowym lub Ketchupem. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki ryżowe z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki ryżowe z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki ryżowe z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki ryżowe z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki ryżowe z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki ryżowe z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki ryżowe z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Carpaccio z buraków
czas przygotowania
100 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej