Kulki ryżowe z mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulki ryżowe z mozzarellą

Autor: Domcia

ratingratingratingratingrating

4

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

99 osób wydrukowało

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

200 gramów

1 sztuka

8 łyżek

1 szczypta

1 sztuka

4 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie z oliwek. Dodać ryż oraz bulion i gotować na małym ogniu do momentu aż ryż wchłonie cały płyn. Dodać 4 łyżki startego parmezanu oraz pieprz do smaku. Ryż całkowicie ostudzić.

Krok 2

W jednej misce wymieszać bułkę tartą z pozostałym parmezanem. W drugiej misce rozbełtać jajka ze szczyptą soli.

Krok 3

Mozzarellę pokroić na 1,5 - 2 cm kostki.

Krok 4

Z ryżu lepić kulki wkładając do środka kostkę mozzarelli. Każdą kulkę obtoczyć najpierw w jajku a następnie w mieszance bułki tartej z parmezanem.

Krok 5

Smażyć na głębokim oleju, najlepiej we frytkownicy ok. 5 min. Podawać z sosem pomidorowym lub Ketchupem. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki ryżowe z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki ryżowe z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki ryżowe z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki ryżowe z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki ryżowe z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki ryżowe z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki ryżowe z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kulki ryżowe z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców. Każdy, kto tylko raz spróbuje tej słodyczy, wie, że wobec tego smaku nie można być obojętnym.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej