Grzanki orzechowo-serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki orzechowo-serowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
15 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

50 mililitrów

2 łyżki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser włóż do naczynia, po czym zmieszaj z koniakiem i musztardą.

Krok 2

Stopniowo dodawaj masło i wymieszaj wszystkie składniki. Następnie dodaj orzechy.

Krok 3

Bagietkę pokrój na małe kromki i posmaruj przygotowaną pastą. Piecz w piekarniku 5-7 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki orzechowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki orzechowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki orzechowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki orzechowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki orzechowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki orzechowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki orzechowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki orzechowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej