Grzanki orzechowo-serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki orzechowo-serowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
15 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

50 mililitrów

2 łyżki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser włóż do naczynia, po czym zmieszaj z koniakiem i musztardą.

Krok 2

Stopniowo dodawaj masło i wymieszaj wszystkie składniki. Następnie dodaj orzechy.

Krok 3

Bagietkę pokrój na małe kromki i posmaruj przygotowaną pastą. Piecz w piekarniku 5-7 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki orzechowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki orzechowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki orzechowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki orzechowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki orzechowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki orzechowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki orzechowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki orzechowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej