
Składniki
0.25 szklanki
1 łyżka
400 gramów
4 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 sztuka
2 łyżki
3 szklanki
80 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokrój na kawałki, paprykę w paski, a chili i czosnek drobno posiekaj.
Krok 2
W woku rozgrzej olej i podsmaż czosnek oraz chili.
Krok 3
Dodaj pierś z kurczaka i smaż przez 2 minuty.
Krok 4
Dolej sos z ostryg oraz cukier i wymieszaj.
Krok 5
Dolej sos sojowy i smaż 3 minuty.
Krok 6
Dodaj ugotowany ryż jaśminowy, paprykę oraz posiekaną bazylię
Krok 7
Smaż jeszcze do czasu, gdy papryka nie będzie surowa. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej