
Składniki
0.25 szklanki
1 łyżka
400 gramów
4 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 sztuka
2 łyżki
3 szklanki
80 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokrój na kawałki, paprykę w paski, a chili i czosnek drobno posiekaj.
Krok 2
W woku rozgrzej olej i podsmaż czosnek oraz chili.
Krok 3
Dodaj pierś z kurczaka i smaż przez 2 minuty.
Krok 4
Dolej sos z ostryg oraz cukier i wymieszaj.
Krok 5
Dolej sos sojowy i smaż 3 minuty.
Krok 6
Dodaj ugotowany ryż jaśminowy, paprykę oraz posiekaną bazylię
Krok 7
Smaż jeszcze do czasu, gdy papryka nie będzie surowa. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























