
Składniki
3 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
0.5 łyżki
1 szczypta
0.5 łyżki
5 szklanek
150 gramów
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Majeranek, oregano, rozmaryn wrzuć do miseczki i zalej zimną wodą.
Krok 2
Boczek i kromki pokrój na kostkę, a cebulę posiekaj.
Krok 3
Do rondla wrzuć boczek i chwilę podsmaż.
Krok 4
Dodaj cebulę i smaż do momentu, gdy zbrązowieje. Teraz wrzuć tosty i wymieszaj.
Krok 5
Rondel wstaw do piekarnika nagrzanego do 175 stopni C. Piecz przez 15 minut.
Krok 6
Zioła odsącz z wody. Składniki z rondla przerzuć do garnka, wlej bulion i dodaj zioła.
Krok 7
Zupę gotuj przez godzinę na małym ogniu. Na koniec dopraw pieprzem i solą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej