Zupa pijacka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pijacka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

0.5 łyżki

1 szczypta

0.5 łyżki

5 szklanek

150 gramów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majeranek, oregano, rozmaryn wrzuć do miseczki i zalej zimną wodą.

Krok 2

Boczek i kromki pokrój na kostkę, a cebulę posiekaj.

Krok 3

Do rondla wrzuć boczek i chwilę podsmaż.

Krok 4

Dodaj cebulę i smaż do momentu, gdy zbrązowieje. Teraz wrzuć tosty i wymieszaj.

Krok 5

Rondel wstaw do piekarnika nagrzanego do 175 stopni C. Piecz przez 15 minut.

Krok 6

Zioła odsącz z wody. Składniki z rondla przerzuć do garnka, wlej bulion i dodaj zioła.

Krok 7

Zupę gotuj przez godzinę na małym ogniu. Na koniec dopraw pieprzem i solą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pijacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pijacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pijacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pijacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pijacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pijacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pijacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pijacka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej