Składniki
3 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
0.5 łyżki
1 szczypta
0.5 łyżki
5 szklanek
150 gramów
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Majeranek, oregano, rozmaryn wrzuć do miseczki i zalej zimną wodą.
Krok 2
Boczek i kromki pokrój na kostkę, a cebulę posiekaj.
Krok 3
Do rondla wrzuć boczek i chwilę podsmaż.
Krok 4
Dodaj cebulę i smaż do momentu, gdy zbrązowieje. Teraz wrzuć tosty i wymieszaj.
Krok 5
Rondel wstaw do piekarnika nagrzanego do 175 stopni C. Piecz przez 15 minut.
Krok 6
Zioła odsącz z wody. Składniki z rondla przerzuć do garnka, wlej bulion i dodaj zioła.
Krok 7
Zupę gotuj przez godzinę na małym ogniu. Na koniec dopraw pieprzem i solą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej