Zupa pijacka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pijacka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

0.5 łyżki

1 szczypta

0.5 łyżki

5 szklanek

150 gramów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majeranek, oregano, rozmaryn wrzuć do miseczki i zalej zimną wodą.

Krok 2

Boczek i kromki pokrój na kostkę, a cebulę posiekaj.

Krok 3

Do rondla wrzuć boczek i chwilę podsmaż.

Krok 4

Dodaj cebulę i smaż do momentu, gdy zbrązowieje. Teraz wrzuć tosty i wymieszaj.

Krok 5

Rondel wstaw do piekarnika nagrzanego do 175 stopni C. Piecz przez 15 minut.

Krok 6

Zioła odsącz z wody. Składniki z rondla przerzuć do garnka, wlej bulion i dodaj zioła.

Krok 7

Zupę gotuj przez godzinę na małym ogniu. Na koniec dopraw pieprzem i solą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pijacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pijacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pijacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pijacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pijacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pijacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pijacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pijacka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej