
Składniki
1.5 sztuki
2 sztuki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
1.5 łyżki
1.5 łyżki
3 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki, ogórki i cebulę umyć i pokroić w kostkę.
Krok 2
Por umyć i pokroić w paski.
Krok 3
Sos czosnkowy wymieszać z oliwą a następnie dodać do serka wiejskiego i wymieszać.
Krok 4
Mozzarellę i czosnek pokroić i wszystko razem wrzucić do miski i wymieszać.
Krok 5
Przyprawić ostrą papryką w proszku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej