
Składniki
1.5 sztuki
2 sztuki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
1.5 łyżki
1.5 łyżki
3 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki, ogórki i cebulę umyć i pokroić w kostkę.
Krok 2
Por umyć i pokroić w paski.
Krok 3
Sos czosnkowy wymieszać z oliwą a następnie dodać do serka wiejskiego i wymieszać.
Krok 4
Mozzarellę i czosnek pokroić i wszystko razem wrzucić do miski i wymieszać.
Krok 5
Przyprawić ostrą papryką w proszku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































