Sałatka czosnkowo-porowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka czosnkowo-porowa

Autor: Michał E. Różycki

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 sztuki

2 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

1.5 łyżki

1.5 łyżki

3 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki, ogórki i cebulę umyć i pokroić w kostkę.

Krok 2

Por umyć i pokroić w paski.

Krok 3

Sos czosnkowy wymieszać z oliwą a następnie dodać do serka wiejskiego i wymieszać.

Krok 4

Mozzarellę i czosnek pokroić i wszystko razem wrzucić do miski i wymieszać.

Krok 5

Przyprawić ostrą papryką w proszku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka czosnkowo-porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka czosnkowo-porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka czosnkowo-porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka czosnkowo-porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka czosnkowo-porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka czosnkowo-porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka czosnkowo-porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka czosnkowo-porowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej