Sałatka czosnkowo-porowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka czosnkowo-porowa

Autor: Michał E. Różycki

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 sztuki

2 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

1.5 łyżki

1.5 łyżki

3 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki, ogórki i cebulę umyć i pokroić w kostkę.

Krok 2

Por umyć i pokroić w paski.

Krok 3

Sos czosnkowy wymieszać z oliwą a następnie dodać do serka wiejskiego i wymieszać.

Krok 4

Mozzarellę i czosnek pokroić i wszystko razem wrzucić do miski i wymieszać.

Krok 5

Przyprawić ostrą papryką w proszku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka czosnkowo-porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka czosnkowo-porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka czosnkowo-porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka czosnkowo-porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka czosnkowo-porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka czosnkowo-porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka czosnkowo-porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka czosnkowo-porowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej