Składniki
1.5 sztuki
2 sztuki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
1.5 łyżki
1.5 łyżki
3 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki, ogórki i cebulę umyć i pokroić w kostkę.
Krok 2
Por umyć i pokroić w paski.
Krok 3
Sos czosnkowy wymieszać z oliwą a następnie dodać do serka wiejskiego i wymieszać.
Krok 4
Mozzarellę i czosnek pokroić i wszystko razem wrzucić do miski i wymieszać.
Krok 5
Przyprawić ostrą papryką w proszku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej