Sałatka czosnkowo-porowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka czosnkowo-porowa

Autor: Michał E. Różycki

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 sztuki

2 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

1.5 łyżki

1.5 łyżki

3 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki, ogórki i cebulę umyć i pokroić w kostkę.

Krok 2

Por umyć i pokroić w paski.

Krok 3

Sos czosnkowy wymieszać z oliwą a następnie dodać do serka wiejskiego i wymieszać.

Krok 4

Mozzarellę i czosnek pokroić i wszystko razem wrzucić do miski i wymieszać.

Krok 5

Przyprawić ostrą papryką w proszku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka czosnkowo-porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka czosnkowo-porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka czosnkowo-porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka czosnkowo-porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka czosnkowo-porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka czosnkowo-porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka czosnkowo-porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka czosnkowo-porowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zapiekanka z brokułami
czas przygotowania
- min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej