Sałatka czosnkowo-porowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka czosnkowo-porowa

Autor: Michał E. Różycki

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 sztuki

2 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

1.5 łyżki

1.5 łyżki

3 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki, ogórki i cebulę umyć i pokroić w kostkę.

Krok 2

Por umyć i pokroić w paski.

Krok 3

Sos czosnkowy wymieszać z oliwą a następnie dodać do serka wiejskiego i wymieszać.

Krok 4

Mozzarellę i czosnek pokroić i wszystko razem wrzucić do miski i wymieszać.

Krok 5

Przyprawić ostrą papryką w proszku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka czosnkowo-porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka czosnkowo-porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka czosnkowo-porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka czosnkowo-porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka czosnkowo-porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka czosnkowo-porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka czosnkowo-porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka czosnkowo-porowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej