
Składniki
null
2 sztuki
3 łyżki
0.5 sztuki
8 łyżek
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka przygotuj, przetnij na pół, posól i natrzyj pieprzem.
Krok 2
Tak przygotowane maczaj w rozbitym jajku, oprósz lekko mąką i posyp tartą bułką.
Krok 3
Piecz 40 minut w temperaturze 290 stopni. W trakcie pieczenia polewaj topionym masłem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej