Kurczak w tartej bułce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w tartej bułce

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

2 sztuki

3 łyżki

0.5 sztuki

8 łyżek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka przygotuj, przetnij na pół, posól i natrzyj pieprzem.

Krok 2

Tak przygotowane maczaj w rozbitym jajku, oprósz lekko mąką i posyp tartą bułką.

Krok 3

Piecz 40 minut w temperaturze 290 stopni. W trakcie pieczenia polewaj topionym masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w tartej bułce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w tartej bułce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w tartej bułce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w tartej bułce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w tartej bułce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w tartej bułce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w tartej bułce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w tartej bułce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej