Kurczak w tartej bułce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w tartej bułce

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

2 sztuki

3 łyżki

0.5 sztuki

8 łyżek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka przygotuj, przetnij na pół, posól i natrzyj pieprzem.

Krok 2

Tak przygotowane maczaj w rozbitym jajku, oprósz lekko mąką i posyp tartą bułką.

Krok 3

Piecz 40 minut w temperaturze 290 stopni. W trakcie pieczenia polewaj topionym masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w tartej bułce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w tartej bułce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w tartej bułce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w tartej bułce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w tartej bułce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w tartej bułce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w tartej bułce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w tartej bułce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szpinak z jajkiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej