Deser z lodami "Sowa" przepis – Zobacz na przepisy.pl

Deser z lodami "Sowa"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

68 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z lodów czekoladowych Big Milk Trio Caramella zrób kulkę. Spłaszcz ją z jednej strony i umieść na środku talerza płaską stroną ku górze.

Krok 2

Z lodów śmietankowych zrób taką samą kulkę i umieść ją na lodach czekoladowych. W ten sposób powstanie duża dwusmakowa kulka lodowa.

Krok 3

Z wafla nugatowego wytnij dwa duże trójkąty, to będą skrzydła sowy. Umieść je po bokach lodowej kulki.

Krok 4

Z przekrojonej na pół borówki zrób duże sowie oczy. Nad nimi umieść dwa małe listki mięty sterczące ku górze.

Krok 5

Z wafla nugatowego wytnij trzy małe trójkąty. Dwa z nich umieść nad oczami jako uszy. Z ostatniego zrób dziób, wtykając go pomiędzy oczami.

Krok 6

Truskawkę przekrój wzdłuż na pół. Z połówek wytnij małe trójkąciki i zrób z nich ptasie nóżki. Każdą nogę wykonaj z trzech trójkącików, umieszczając je u spodu lodów czekoladowych. Deser udekoruj miętą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser z lodami "Sowa" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser z lodami "Sowa" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser z lodami "Sowa" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser z lodami "Sowa" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser z lodami "Sowa" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser z lodami "Sowa" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser z lodami "Sowa" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Deser z lodami "Sowa"Deser z lodami "Sowa"

Deser z lodami „sowa” to ciekawa propozycja, która sprawdzi się świetnie zarówno na przyjęciu, jak i na co dzień. „Sowę” przygotuj na płaskim talerzu schłodzonym wcześniej w zamrażarce. Robienie tego deseru to przede wszystkim zabawa. Wybierz dowolny smak lodów – kolorystycznie najlepiej sprawdzą się czekoladowe, śmietankowe i karmelowe. Do zrobienia uszu, dzioba i skrzydeł wykorzystaj wafel nugatowy albo andruty. Sprawdzą się też herbatniki, biszkopty lub kawałki czekolady (którą warto wcześniej schłodzić w lodówce). Oczy wykonaj z borówek. Dobre będą również ciemne winogrona, rodzynki sułtańskie, orzechy w czekoladzie lub kolorowe drażetki. Kawałki truskawek albo brzoskwiń będą z kolei imitować sowie pazurki. Gotowy deser udekoruj rozpuszczoną czekoladą, najlepiej mleczną lub karmelową, a także świeżymi owocami. Jeśli deser ma być jeszcze bardziej słodki, użyj syropu klonowego lub czekoladowego. Sprawdź, jak łatwo i szybko można przygotować zabawny deser. Podziel się swoją opinią na temat naszego przepisu.