Deser dla dzieci "Łódź podwodna"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

40 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0

0

0

0

0

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zacznij od namalowania polewą czekoladową fal na talerzu.

Krok 2

Z lodów śmietankowych Big Milk Trio Neapolitana zrób trzy jednakowej wielkości kulki. Umieść je na talerzu obok siebie w kolejności: śmietankowa, czekoladowa, śmietankowa.

Krok 3

Teraz za pomocą nożyka wytnij z ananasa kształt litery „L” - to będzie peryskop łodzi podwodnej.

Krok 4

Na kulce śmietankowej i kokosowej umieść po jednej świeżej malinie. Z kolei na lodach czekoladowych zrób z borówek dwa okienka. Deser udekoruj listkami mięty i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Deser dla dzieci "Łódź podwodna"Deser dla dzieci "Łódź podwodna"

Zabawny, kolorowy i bardzo smaczny deser, złożony z lodów o różnych smakach. Podaj tę słodką przekąskę inaczej niż w pucharkach, zwłaszcza jeśli serwujesz ją na przyjęciu urodzinowym lub spotkaniu z przyjaciółmi. Deser przyrządzisz z lodów śmietankowych i czekoladowych. Ułóż trzy gałki lodów w równym rzędzie. Talerz udekoruj tak, by polewa z białej czekolady stworzyła na nim zarys morskich fal. Do kulek lodów umieszczonych po bokach włóż maliny lub truskawki, a środkową gałkę ozdób jagodami, drażami albo rodzynkami w czekoladzie. Aby „łódź podwodna” nabrała właściwych kształtów, potrzebny Ci jeszcze tylko peryskop. Wytnij go ze świeżego ananasa. Jeśli akurat nie masz go pod ręką, sprawdzi się też arbuz, melon lub jabłko. Deser „łódź podwodna” udekoruj listkami świeżej mięty. Możesz także wykorzystać biszkoptowe rybki lub kolorową posypkę – ilość dekoracji jest właściwie nieograniczona. Które smaki lodów wybierasz i jak je podasz? Koniecznie podziel się z nami swoimi kreatywnymi pomysłami.