Deser dla dzieci "Łódź podwodna" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Deser dla dzieci "Łódź podwodna"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
43 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zacznij od namalowania polewą czekoladową fal na talerzu.

Krok 2

Z lodów śmietankowych Big Milk Trio Neapolitana zrób trzy jednakowej wielkości kulki. Umieść je na talerzu obok siebie w kolejności: śmietankowa, czekoladowa, śmietankowa.

Krok 3

Teraz za pomocą nożyka wytnij z ananasa kształt litery „L” - to będzie peryskop łodzi podwodnej.

Krok 4

Na kulce śmietankowej i kokosowej umieść po jednej świeżej malinie. Z kolei na lodach czekoladowych zrób z borówek dwa okienka. Deser udekoruj listkami mięty i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser dla dzieci "Łódź podwodna" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser dla dzieci "Łódź podwodna" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser dla dzieci "Łódź podwodna" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser dla dzieci "Łódź podwodna" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser dla dzieci "Łódź podwodna" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser dla dzieci "Łódź podwodna" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser dla dzieci "Łódź podwodna" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Deser dla dzieci "Łódź podwodna" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Deser dla dzieci "Łódź podwodna"Deser dla dzieci "Łódź podwodna"

Zabawny, kolorowy i bardzo smaczny deser, złożony z lodów o różnych smakach. Podaj tę słodką przekąskę inaczej niż w pucharkach, zwłaszcza jeśli serwujesz ją na przyjęciu urodzinowym lub spotkaniu z przyjaciółmi. Deser przyrządzisz z lodów śmietankowych i czekoladowych. Ułóż trzy gałki lodów w równym rzędzie. Talerz udekoruj tak, by polewa z białej czekolady stworzyła na nim zarys morskich fal. Do kulek lodów umieszczonych po bokach włóż maliny lub truskawki, a środkową gałkę ozdób jagodami, drażami albo rodzynkami w czekoladzie. Aby „łódź podwodna” nabrała właściwych kształtów, potrzebny Ci jeszcze tylko peryskop. Wytnij go ze świeżego ananasa. Jeśli akurat nie masz go pod ręką, sprawdzi się też arbuz, melon lub jabłko. Deser „łódź podwodna” udekoruj listkami świeżej mięty. Możesz także wykorzystać biszkoptowe rybki lub kolorową posypkę – ilość dekoracji jest właściwie nieograniczona. Które smaki lodów wybierasz i jak je podasz? Koniecznie podziel się z nami swoimi kreatywnymi pomysłami.