
Składniki
500 gramów
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurę umyj, potnij na kawałki i posól.
Krok 2
Cebule posiekaj.
Krok 3
W rondlu zagrzej masło, dodaj posiekaną cebulę i kawałki kury. Podsmaż, oprósz mąką i posyp papryką.
Krok 4
Gdy mięso będzie prawie miękkie dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki. Posól.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej