
Składniki
500 gramów
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurę umyj, potnij na kawałki i posól.
Krok 2
Cebule posiekaj.
Krok 3
W rondlu zagrzej masło, dodaj posiekaną cebulę i kawałki kury. Podsmaż, oprósz mąką i posyp papryką.
Krok 4
Gdy mięso będzie prawie miękkie dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki. Posól.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej