Gulasz z kury przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z kury

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurę umyj, potnij na kawałki i posól.

Krok 2

Cebule posiekaj.

Krok 3

W rondlu zagrzej masło, dodaj posiekaną cebulę i kawałki kury. Podsmaż, oprósz mąką i posyp papryką.

Krok 4

Gdy mięso będzie prawie miękkie dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki. Posól.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z kury  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z kury  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z kury  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z kury  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z kury  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z kury  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z kury  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z kury  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej