Gulasz z kury przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z kury

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurę umyj, potnij na kawałki i posól.

Krok 2

Cebule posiekaj.

Krok 3

W rondlu zagrzej masło, dodaj posiekaną cebulę i kawałki kury. Podsmaż, oprósz mąką i posyp papryką.

Krok 4

Gdy mięso będzie prawie miękkie dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki. Posól.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z kury  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z kury  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z kury  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z kury  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z kury  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z kury  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z kury  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z kury  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Holiszki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej