Gulasz z kury przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z kury

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurę umyj, potnij na kawałki i posól.

Krok 2

Cebule posiekaj.

Krok 3

W rondlu zagrzej masło, dodaj posiekaną cebulę i kawałki kury. Podsmaż, oprósz mąką i posyp papryką.

Krok 4

Gdy mięso będzie prawie miękkie dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki. Posól.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z kury  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z kury  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z kury  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z kury  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z kury  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z kury  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z kury  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z kury  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej