Smaczne łazanki z kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczne łazanki z kapustą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null szczypt

null szczypt

3 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę obierz i potnij w małą kosteczkę.

Krok 2

Gotuj w lekko osolonej wodzie do miękkości. Odcedź.

Krok 3

Cebulę obierz i posiekaj, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj kapustę i duś na małym ogniu przez 20 minut. Dopraw do smaku.

Krok 4

Mąkę i jajka zagnieć razem z odrobiną wody i solą na gładkie, jednolite ciasto.

Krok 5

Rozwałkuj, potnij w kwadraciki i pozostaw do obsuszenia. Gotuj łazanki w lekko osolonej wodzie i wymieszaj z masłem.

Krok 6

Układaj warstwami razem z kapustą w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu i zapiecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczne łazanki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczne łazanki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczne łazanki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczne łazanki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczne łazanki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczne łazanki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczne łazanki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczne łazanki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej