Smaczne łazanki z kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczne łazanki z kapustą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null szczypt

null szczypt

3 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę obierz i potnij w małą kosteczkę.

Krok 2

Gotuj w lekko osolonej wodzie do miękkości. Odcedź.

Krok 3

Cebulę obierz i posiekaj, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj kapustę i duś na małym ogniu przez 20 minut. Dopraw do smaku.

Krok 4

Mąkę i jajka zagnieć razem z odrobiną wody i solą na gładkie, jednolite ciasto.

Krok 5

Rozwałkuj, potnij w kwadraciki i pozostaw do obsuszenia. Gotuj łazanki w lekko osolonej wodzie i wymieszaj z masłem.

Krok 6

Układaj warstwami razem z kapustą w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu i zapiecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczne łazanki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczne łazanki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczne łazanki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczne łazanki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczne łazanki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczne łazanki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczne łazanki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczne łazanki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Botwinka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej