Smaczne łazanki z kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczne łazanki z kapustą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null szczypt

null szczypt

3 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę obierz i potnij w małą kosteczkę.

Krok 2

Gotuj w lekko osolonej wodzie do miękkości. Odcedź.

Krok 3

Cebulę obierz i posiekaj, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj kapustę i duś na małym ogniu przez 20 minut. Dopraw do smaku.

Krok 4

Mąkę i jajka zagnieć razem z odrobiną wody i solą na gładkie, jednolite ciasto.

Krok 5

Rozwałkuj, potnij w kwadraciki i pozostaw do obsuszenia. Gotuj łazanki w lekko osolonej wodzie i wymieszaj z masłem.

Krok 6

Układaj warstwami razem z kapustą w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu i zapiecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczne łazanki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczne łazanki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczne łazanki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczne łazanki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczne łazanki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczne łazanki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczne łazanki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczne łazanki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Śledzie po tatarsku
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej