
Składniki
1 sztuka
null
null szczypt
null szczypt
3 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę obierz i potnij w małą kosteczkę.
Krok 2
Gotuj w lekko osolonej wodzie do miękkości. Odcedź.
Krok 3
Cebulę obierz i posiekaj, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj kapustę i duś na małym ogniu przez 20 minut. Dopraw do smaku.
Krok 4
Mąkę i jajka zagnieć razem z odrobiną wody i solą na gładkie, jednolite ciasto.
Krok 5
Rozwałkuj, potnij w kwadraciki i pozostaw do obsuszenia. Gotuj łazanki w lekko osolonej wodzie i wymieszaj z masłem.
Krok 6
Układaj warstwami razem z kapustą w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu i zapiecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej


























