Smaczne łazanki z kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczne łazanki z kapustą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null szczypt

null szczypt

3 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę obierz i potnij w małą kosteczkę.

Krok 2

Gotuj w lekko osolonej wodzie do miękkości. Odcedź.

Krok 3

Cebulę obierz i posiekaj, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj kapustę i duś na małym ogniu przez 20 minut. Dopraw do smaku.

Krok 4

Mąkę i jajka zagnieć razem z odrobiną wody i solą na gładkie, jednolite ciasto.

Krok 5

Rozwałkuj, potnij w kwadraciki i pozostaw do obsuszenia. Gotuj łazanki w lekko osolonej wodzie i wymieszaj z masłem.

Krok 6

Układaj warstwami razem z kapustą w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu i zapiecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczne łazanki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczne łazanki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczne łazanki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczne łazanki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczne łazanki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczne łazanki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczne łazanki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczne łazanki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej