
Składniki
1 sztuka
null
null szczypt
null szczypt
3 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę obierz i potnij w małą kosteczkę.
Krok 2
Gotuj w lekko osolonej wodzie do miękkości. Odcedź.
Krok 3
Cebulę obierz i posiekaj, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj kapustę i duś na małym ogniu przez 20 minut. Dopraw do smaku.
Krok 4
Mąkę i jajka zagnieć razem z odrobiną wody i solą na gładkie, jednolite ciasto.
Krok 5
Rozwałkuj, potnij w kwadraciki i pozostaw do obsuszenia. Gotuj łazanki w lekko osolonej wodzie i wymieszaj z masłem.
Krok 6
Układaj warstwami razem z kapustą w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu i zapiecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej