Pizza domowa po prostu pyszna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza domowa po prostu pyszna

Autor: lordpid

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

1 opakowanie

2 sztuki

25 gramów

1 sztuka

200 gramów

5 szczypt

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

10 dekagramów

15 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W naczyniu pokrusz drożdże i dolej wody , następnie rozmieszaj drewniana łyżką do rozpuszczenia. Dodaj mąki, szczyptę soli i szczyptę cukru. Rozmieszaj, odstaw do wyrośnięcia.

Krok 2

Do wyrośniętego ciasta dodaj mąki na tyle dużo aby wyrobić masę, którą można wyłożyć na blat wysypany mąką. Wyrabiamy ciasto rękoma. Jeśli trzeba używamy wałka rozwałkowujemy ciasto równomiernie i kładziemy na blaszkę do pieczenia.

Krok 3

Rozwałkowane ciasto nacieramy niewielką ilością ketchupu, posypujemy obficie oregano, dodajemy wszystkie dodatki i wstawiamy do bardzo dobrze rozgrzanego piekarnika (idealnie piec ok 400 st ) na 15 min. w tym czasie ścieramy na tarce drobno żółty ser. Po 15 minutach wyjmujemy na chwilę pizzę z piekarnika i posypujemy obficie serem, wkładamy na 1 min. z powrotem do piekarnika. Podajemy gorącą z ulubionymi sosami lub samą. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza domowa po prostu pyszna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza domowa po prostu pyszna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza domowa po prostu pyszna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza domowa po prostu pyszna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza domowa po prostu pyszna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza domowa po prostu pyszna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza domowa po prostu pyszna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza domowa po prostu pyszna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ostra zapiekanka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej