
Składniki
1 łyżka
250 gramów
0.5 łyżeczki
1 łyżka
15 gramów
60 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drożdże rozpuść w ciepłej wodzie, dodaj mąkę, sól, po łyżce oleju i otrębów.
Krok 2
Dłońmi zwilżonymi w oleju wyrób ciasto.
Krok 3
Podziel je na dwie kule i odstaw w ciepłe miejsce na około 30 minut do wyrośnięcia.
Krok 4
Po tym czasie ciasto rozwałkuj na prostokąt. Wyłóż na blaszkę lekko posmarowanej margaryną i uzupełnij ulubionymi składnikami.
Krok 5
Piecz przez 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej