Domowa pizza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowa pizza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

250 gramów

0.5 łyżeczki

1 łyżka

15 gramów

60 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozpuść w ciepłej wodzie, dodaj mąkę, sól, po łyżce oleju i otrębów.

Krok 2

Dłońmi zwilżonymi w oleju wyrób ciasto.

Krok 3

Podziel je na dwie kule i odstaw w ciepłe miejsce na około 30 minut do wyrośnięcia.

Krok 4

Po tym czasie ciasto rozwałkuj na prostokąt. Wyłóż na blaszkę lekko posmarowanej margaryną i uzupełnij ulubionymi składnikami.

Krok 5

Piecz przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowa pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowa pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowa pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowa pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowa pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowa pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowa pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowa pizza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krem z selera
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej