Domowa pizza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowa pizza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

250 gramów

0.5 łyżeczki

1 łyżka

15 gramów

60 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozpuść w ciepłej wodzie, dodaj mąkę, sól, po łyżce oleju i otrębów.

Krok 2

Dłońmi zwilżonymi w oleju wyrób ciasto.

Krok 3

Podziel je na dwie kule i odstaw w ciepłe miejsce na około 30 minut do wyrośnięcia.

Krok 4

Po tym czasie ciasto rozwałkuj na prostokąt. Wyłóż na blaszkę lekko posmarowanej margaryną i uzupełnij ulubionymi składnikami.

Krok 5

Piecz przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowa pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowa pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowa pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowa pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowa pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowa pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowa pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowa pizza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej