Domowa pizza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowa pizza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

250 gramów

0.5 łyżeczki

1 łyżka

15 gramów

60 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozpuść w ciepłej wodzie, dodaj mąkę, sól, po łyżce oleju i otrębów.

Krok 2

Dłońmi zwilżonymi w oleju wyrób ciasto.

Krok 3

Podziel je na dwie kule i odstaw w ciepłe miejsce na około 30 minut do wyrośnięcia.

Krok 4

Po tym czasie ciasto rozwałkuj na prostokąt. Wyłóż na blaszkę lekko posmarowanej margaryną i uzupełnij ulubionymi składnikami.

Krok 5

Piecz przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowa pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowa pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowa pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowa pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowa pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowa pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowa pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowa pizza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej