Składniki
4 sztuki
200 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Blachę wyłóż folią aluminiową, a następnie wyłóż na nią chipsy.
Krok 2
Ser zetrzyj na tarce. Papryczki posiekaj.
Krok 3
Posyp chipsy tartym żółtym serem i posiekaną papryką. Piecz w piekarniku około 3 minuty, aż stopi się ser.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej