
Składniki
4 sztuki
200 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Blachę wyłóż folią aluminiową, a następnie wyłóż na nią chipsy.
Krok 2
Ser zetrzyj na tarce. Papryczki posiekaj.
Krok 3
Posyp chipsy tartym żółtym serem i posiekaną papryką. Piecz w piekarniku około 3 minuty, aż stopi się ser.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej