
Składniki
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
2 sztuki
200 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwiczkę myjemy, osuszamy, odkrawamy błonki, a następnie kroimy na plastry o grubości ok. 1,5 cm. Dłonią rozbijamy plastry mięsa. Każdy plaster z dwóch stron przyprawiamy pieprzem i tymiankiem
Krok 2
Cebule kroimy w kostkę. Na dużą patelnie wlewamy 2 łyżki oliwy, wrzucamy cebulkę i dusimy kilka minut. Dodajemy umyte i pokrojone w plastry pieczarki. Podsmażamy 10 minut.
Krok 3
Na większej patelni podgrzewamy dość mocno resztę oleju. Przed samym smażeniem solimy polędwiczkę. Wrzucamy na patelnie i smażymy na większej mocy po minucie
Krok 4
W międzyczasie w gorącej wodzie rozpuszczamy kostki bulionu Knorr. Wlewamy bulion do polędwiczek, zmniejszamy moc palnika, dodajemy podsmażone pieczarki. Dusimy przez 10 minut na wolnym ogniu.
Krok 5
Następnie wlewamy śmietankę, mieszamy i gotujemy jeszcze 5 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami, posypujemy natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej