
Składniki
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
2 sztuki
200 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwiczkę myjemy, osuszamy, odkrawamy błonki, a następnie kroimy na plastry o grubości ok. 1,5 cm. Dłonią rozbijamy plastry mięsa. Każdy plaster z dwóch stron przyprawiamy pieprzem i tymiankiem
Krok 2
Cebule kroimy w kostkę. Na dużą patelnie wlewamy 2 łyżki oliwy, wrzucamy cebulkę i dusimy kilka minut. Dodajemy umyte i pokrojone w plastry pieczarki. Podsmażamy 10 minut.
Krok 3
Na większej patelni podgrzewamy dość mocno resztę oleju. Przed samym smażeniem solimy polędwiczkę. Wrzucamy na patelnie i smażymy na większej mocy po minucie
Krok 4
W międzyczasie w gorącej wodzie rozpuszczamy kostki bulionu Knorr. Wlewamy bulion do polędwiczek, zmniejszamy moc palnika, dodajemy podsmażone pieczarki. Dusimy przez 10 minut na wolnym ogniu.
Krok 5
Następnie wlewamy śmietankę, mieszamy i gotujemy jeszcze 5 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami, posypujemy natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































