
Składniki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
4 łyżeczki
2 łyżeczki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
2 sztuki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki upiecz, obierz ze skóry i usuń nasiona, a miąższ pokrój grubo.
Krok 2
Do papryki dodaj cukier, ocet, skórkę pomarańczową, kolendrę, chili oraz kumin.
Krok 3
Wszystko razem zmiksuj.
Krok 4
Łopatki natrzyj solą i pieprzem i włóż do brytfanny. Piecz przez 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni.
Krok 5
Masę paprykową gotuj w rondelku przez kilka minut. Nie przestawaj mieszać. Łopatkę podziel na podwójne kotleciki i podawaj z sosem paprykowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
trudne
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej