Sałatka z bakłażanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z bakłażanem

Autor: Michał

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

5 szczypt

3 sztuki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa myjemy. Bakłażan i przekrojoną na pół paprykę wstawiamy do piekarnika na 180 stopni, 45 minut. Po 20 minutach dokładamy do nich pomidory.

Krok 2

Po upieczeniu, ściągamy skórkę z warzyw i następnie kroimy w kostkę. Cebulą kroimy w drobną kostkę i dodajemy do wszystkiego posiekane listki pietruszki wraz z czosnkiem.

Krok 3

Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej