Sałatka z bakłażanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z bakłażanem

Autor: Michał

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

5 szczypt

3 sztuki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa myjemy. Bakłażan i przekrojoną na pół paprykę wstawiamy do piekarnika na 180 stopni, 45 minut. Po 20 minutach dokładamy do nich pomidory.

Krok 2

Po upieczeniu, ściągamy skórkę z warzyw i następnie kroimy w kostkę. Cebulą kroimy w drobną kostkę i dodajemy do wszystkiego posiekane listki pietruszki wraz z czosnkiem.

Krok 3

Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej