Sałatka z bakłażanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z bakłażanem

Autor: Michał

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

5 szczypt

3 sztuki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa myjemy. Bakłażan i przekrojoną na pół paprykę wstawiamy do piekarnika na 180 stopni, 45 minut. Po 20 minutach dokładamy do nich pomidory.

Krok 2

Po upieczeniu, ściągamy skórkę z warzyw i następnie kroimy w kostkę. Cebulą kroimy w drobną kostkę i dodajemy do wszystkiego posiekane listki pietruszki wraz z czosnkiem.

Krok 3

Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej