Sałatka z bakłażanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z bakłażanem

Autor: Michał

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

5 szczypt

3 sztuki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa myjemy. Bakłażan i przekrojoną na pół paprykę wstawiamy do piekarnika na 180 stopni, 45 minut. Po 20 minutach dokładamy do nich pomidory.

Krok 2

Po upieczeniu, ściągamy skórkę z warzyw i następnie kroimy w kostkę. Cebulą kroimy w drobną kostkę i dodajemy do wszystkiego posiekane listki pietruszki wraz z czosnkiem.

Krok 3

Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Golonka w piwie
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej