Sałata ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata ze szpinakiem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

100 gramów

100 gramów

150 gramów

30 gramów

1 opakowanie

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w cienkie piórka, pomidory przekrój na pół, boczek pokrój w kosteczkę.

Krok 2

Pokrojony boczek wysmaż na patelni na skwarki, tłuszcz odlej a skwarki ułóż na papierowym ręczniku usuwając jak najwięcej tłuszczu.

Krok 3

W misce pomieszaj sos czosnkowy Knorr z jogurtem, dodaj szpinak, boczek, cebulkę, pomidory, ciecierzycę i orzechy. Wszystko razem dokładnie wymieszaj, sałatkę porozkładaj w talerze.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Do sałatki możesz dodać ulubionego sera np. parmezanu, co sprawi że sałatka będzie smaczniejsza. Zdjęcie sałatki ze szpinakiem zostało wyłonione w konkursie kulinarnym organizowanym przez przepisy.pl. Jego autorem jest Pani Justyna Kopka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej