
Składniki
250 gramów
1 sztuka
100 gramów
100 gramów
150 gramów
30 gramów
1 opakowanie
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w cienkie piórka, pomidory przekrój na pół, boczek pokrój w kosteczkę.
Krok 2
Pokrojony boczek wysmaż na patelni na skwarki, tłuszcz odlej a skwarki ułóż na papierowym ręczniku usuwając jak najwięcej tłuszczu.
Krok 3
W misce pomieszaj sos czosnkowy Knorr z jogurtem, dodaj szpinak, boczek, cebulkę, pomidory, ciecierzycę i orzechy. Wszystko razem dokładnie wymieszaj, sałatkę porozkładaj w talerze.

Dobra rada:
Do sałatki możesz dodać ulubionego sera np. parmezanu, co sprawi że sałatka będzie smaczniejsza. Zdjęcie sałatki ze szpinakiem zostało wyłonione w konkursie kulinarnym organizowanym przez przepisy.pl. Jego autorem jest Pani Justyna Kopka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































