Sałata ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata ze szpinakiem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

100 gramów

100 gramów

150 gramów

30 gramów

1 opakowanie

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w cienkie piórka, pomidory przekrój na pół, boczek pokrój w kosteczkę.

Krok 2

Pokrojony boczek wysmaż na patelni na skwarki, tłuszcz odlej a skwarki ułóż na papierowym ręczniku usuwając jak najwięcej tłuszczu.

Krok 3

W misce pomieszaj sos czosnkowy Knorr z jogurtem, dodaj szpinak, boczek, cebulkę, pomidory, ciecierzycę i orzechy. Wszystko razem dokładnie wymieszaj, sałatkę porozkładaj w talerze.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Do sałatki możesz dodać ulubionego sera np. parmezanu, co sprawi że sałatka będzie smaczniejsza. Zdjęcie sałatki ze szpinakiem zostało wyłonione w konkursie kulinarnym organizowanym przez przepisy.pl. Jego autorem jest Pani Justyna Kopka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej