Banalna sałatka buraczkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banalna sałatka buraczkowa

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

20 dekagramów

4 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki ugotuj, ostudź, a następnie drobno pokrój (lub zetrzyj na drobnej tarce).

Krok 2

Ziemniaki ugotuj na półtwardo. Ostudź je i pokrój w kostkę.

Krok 3

Szynkę pokrój w drobne paski, czerwoną paprykę i ogórki w kostkę i dodaj do buraków. Pieczarki odcedź z zalewy i pokrój na cząstki.

Krok 4

Skruszoną Mini kostkę Pietruszka Knorr rozprowadź w 2 łyżkach wrzątku i połącz z majonezem.

Krok 5

Składniki sałatki przełóż do salaterki, polej sosem i delikatnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banalna sałatka buraczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banalna sałatka buraczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banalna sałatka buraczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banalna sałatka buraczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banalna sałatka buraczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banalna sałatka buraczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banalna sałatka buraczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banalna sałatka buraczkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej