Banalna sałatka buraczkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banalna sałatka buraczkowa

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

20 dekagramów

4 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki ugotuj, ostudź, a następnie drobno pokrój (lub zetrzyj na drobnej tarce).

Krok 2

Ziemniaki ugotuj na półtwardo. Ostudź je i pokrój w kostkę.

Krok 3

Szynkę pokrój w drobne paski, czerwoną paprykę i ogórki w kostkę i dodaj do buraków. Pieczarki odcedź z zalewy i pokrój na cząstki.

Krok 4

Skruszoną Mini kostkę Pietruszka Knorr rozprowadź w 2 łyżkach wrzątku i połącz z majonezem.

Krok 5

Składniki sałatki przełóż do salaterki, polej sosem i delikatnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banalna sałatka buraczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banalna sałatka buraczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banalna sałatka buraczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banalna sałatka buraczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banalna sałatka buraczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banalna sałatka buraczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banalna sałatka buraczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banalna sałatka buraczkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tarta z ciasta filo
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej