Banalna sałatka buraczkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banalna sałatka buraczkowa

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

20 dekagramów

4 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki ugotuj, ostudź, a następnie drobno pokrój (lub zetrzyj na drobnej tarce).

Krok 2

Ziemniaki ugotuj na półtwardo. Ostudź je i pokrój w kostkę.

Krok 3

Szynkę pokrój w drobne paski, czerwoną paprykę i ogórki w kostkę i dodaj do buraków. Pieczarki odcedź z zalewy i pokrój na cząstki.

Krok 4

Skruszoną Mini kostkę Pietruszka Knorr rozprowadź w 2 łyżkach wrzątku i połącz z majonezem.

Krok 5

Składniki sałatki przełóż do salaterki, polej sosem i delikatnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banalna sałatka buraczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banalna sałatka buraczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banalna sałatka buraczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banalna sałatka buraczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banalna sałatka buraczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banalna sałatka buraczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banalna sałatka buraczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banalna sałatka buraczkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej