
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
20 dekagramów
4 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki ugotuj, ostudź, a następnie drobno pokrój (lub zetrzyj na drobnej tarce).
Krok 2
Ziemniaki ugotuj na półtwardo. Ostudź je i pokrój w kostkę.
Krok 3
Szynkę pokrój w drobne paski, czerwoną paprykę i ogórki w kostkę i dodaj do buraków. Pieczarki odcedź z zalewy i pokrój na cząstki.
Krok 4
Skruszoną Mini kostkę Pietruszka Knorr rozprowadź w 2 łyżkach wrzątku i połącz z majonezem.
Krok 5
Składniki sałatki przełóż do salaterki, polej sosem i delikatnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































