Składniki
4 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
20 dekagramów
4 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki ugotuj, ostudź, a następnie drobno pokrój (lub zetrzyj na drobnej tarce).
Krok 2
Ziemniaki ugotuj na półtwardo. Ostudź je i pokrój w kostkę.
Krok 3
Szynkę pokrój w drobne paski, czerwoną paprykę i ogórki w kostkę i dodaj do buraków. Pieczarki odcedź z zalewy i pokrój na cząstki.
Krok 4
Skruszoną Mini kostkę Pietruszka Knorr rozprowadź w 2 łyżkach wrzątku i połącz z majonezem.
Krok 5
Składniki sałatki przełóż do salaterki, polej sosem i delikatnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej