Marynata piwno-jabłkowa do mięs z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynata piwno-jabłkowa do mięs z grilla

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 mililitrów

1 łyżka

2 sztuki

4 sztuki

50 mililitrów

500 mililitrów

4 łyżki

1 łyżka

5 ziaren

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku na rozgrzanym oleju podsmaż pokrojoną w kosteczkę cebulę. Gdy się zeszkli dodaj cukier i smaż aż ulegnie karmelizacji. Następnie dodaj goździki, ziele angielskie, jabłko starte na tarce oraz cynamon i ketchup Hellamann's.

Marynata piwno-jabłkowa do mięs z grilla  - Krok 1

Krok 2

Wszystko razem smaż w gorącym cukrze chwilę, po czym zalej sokiem z jabłkowym i piwem. Wszystko razem gotuj aż powstanie dość gęsta marynata.

Marynata piwno-jabłkowa do mięs z grilla  - Krok 2
przepisy.pl

Dobra rada:

Z podanej ilości przygotujesz marynatę na około 1 kg mięsa.Marynata pasuje do wieprzowiny, karkówki, polędwiczek. Z powiedzeniem można ją wykorzystać do zamarynowania drobiu czy dziczyzny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynata piwno-jabłkowa do mięs z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynata piwno-jabłkowa do mięs z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynata piwno-jabłkowa do mięs z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynata piwno-jabłkowa do mięs z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynata piwno-jabłkowa do mięs z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynata piwno-jabłkowa do mięs z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynata piwno-jabłkowa do mięs z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynata piwno-jabłkowa do mięs z grilla  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej