Marynata piwno-jabłkowa do mięs z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynata piwno-jabłkowa do mięs z grilla

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
26 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

78 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 mililitrów

1 łyżka

2 sztuki

4 sztuki

50 mililitrów

500 mililitrów

4 łyżki

1 łyżka

5 ziaren

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku na rozgrzanym oleju podsmaż pokrojoną w kosteczkę cebulę. Gdy się zeszkli dodaj cukier i smaż aż ulegnie karmelizacji. Następnie dodaj goździki, ziele angielskie, jabłko starte na tarce oraz cynamon i ketchup Hellamann's.

Marynata piwno-jabłkowa do mięs z grilla  - Krok 1

Krok 2

Wszystko razem smaż w gorącym cukrze chwilę, po czym zalej sokiem z jabłkowym i piwem. Wszystko razem gotuj aż powstanie dość gęsta marynata.

Marynata piwno-jabłkowa do mięs z grilla  - Krok 2
przepisy.pl

Dobra rada:

Z podanej ilości przygotujesz marynatę na około 1 kg mięsa.Marynata pasuje do wieprzowiny, karkówki, polędwiczek. Z powiedzeniem można ją wykorzystać do zamarynowania drobiu czy dziczyzny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynata piwno-jabłkowa do mięs z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynata piwno-jabłkowa do mięs z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynata piwno-jabłkowa do mięs z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynata piwno-jabłkowa do mięs z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynata piwno-jabłkowa do mięs z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynata piwno-jabłkowa do mięs z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynata piwno-jabłkowa do mięs z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynata piwno-jabłkowa do mięs z grilla  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szaszłyki z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Marynata piwno-jabłkowa do mięs z grilla Marynata piwno-jabłkowa do mięs z grilla

W garnku na rozgrzanym oleju podsmaż pokrojoną w kosteczkę cebulę. Gdy się zeszkli dodaj cukier i smaż aż ulegnie karmelizacji. Następnie dodaj goździki, ziele angielskie, jabłko starte na tarce oraz cynamon i ketchup Hellamann's.