Marynata piwno-jabłkowa do mięs z grilla

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

20 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 mililitrów

1 łyżka

2 sztuki

4 sztuki

50 mililitrów

500 mililitrów

4 łyżki

1 łyżka

5 ziaren

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku na rozgrzanym oleju podsmaż pokrojoną w kosteczkę cebulę. Gdy się zeszkli dodaj cukier i smaż aż ulegnie karmelizacji. Następnie dodaj goździki, ziele angielskie, jabłko starte na tarce oraz cynamon i ketchup Hellamann's.

Marynata piwno-jabłkowa do mięs z grilla  - Krok 1

Krok 2

Wszystko razem smaż w gorącym cukrze chwilę, po czym zalej sokiem z jabłkowym i piwem. Wszystko razem gotuj aż powstanie dość gęsta marynata.

Marynata piwno-jabłkowa do mięs z grilla  - Krok 2
przepisy.pl

Dobra rada:

Z podanej ilości przygotujesz marynatę na około 1 kg mięsa.Marynata pasuje do wieprzowiny, karkówki, polędwiczek. Z powiedzeniem można ją wykorzystać do zamarynowania drobiu czy dziczyzny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynata piwno-jabłkowa do mięs z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynata piwno-jabłkowa do mięs z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynata piwno-jabłkowa do mięs z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynata piwno-jabłkowa do mięs z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynata piwno-jabłkowa do mięs z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynata piwno-jabłkowa do mięs z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynata piwno-jabłkowa do mięs z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej