Marynata piwno-jabłkowa do mięs z grilla
łatwe
71 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
100 mililitrów
1 łyżka
2 sztuki
4 sztuki
50 mililitrów
500 mililitrów
4 łyżki
1 łyżka
5 ziaren
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku na rozgrzanym oleju podsmaż pokrojoną w kosteczkę cebulę. Gdy się zeszkli dodaj cukier i smaż aż ulegnie karmelizacji. Następnie dodaj goździki, ziele angielskie, jabłko starte na tarce oraz cynamon i ketchup Hellamann's.
Krok 2
Wszystko razem smaż w gorącym cukrze chwilę, po czym zalej sokiem z jabłkowym i piwem. Wszystko razem gotuj aż powstanie dość gęsta marynata.
Dobra rada:
Z podanej ilości przygotujesz marynatę na około 1 kg mięsa.Marynata pasuje do wieprzowiny, karkówki, polędwiczek. Z powiedzeniem można ją wykorzystać do zamarynowania drobiu czy dziczyzny.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Ketchup Hellmann's Pikantny
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej