Szaszłyki z diabła morskiego z chorizo i kindziukiem
średnie
4 osoby zapisały

Składniki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Lubię łączyć smaki. Egzotyczna ryba, hiszpańska kiełbasa i kindziuk z polskich kresów. Mówisz, że nie mają ze sobą nic wspólnego? Spróbuj szaszłyków z diabła morskiego
Krok 2
z chorizo i kindziukiem, to się przekonasz!
Krok 3
Rybę natrzyj przyprawą Do ryb . Chorizo i kindziuk pokrój w jednakowej wielkości kawałki (o grubości ok. 1/2 cm). Na drewniane patyczki do szaszłyków (uprzednio namoczone
Krok 4
w gorącej wodzie) nadziewaj paski ryby w harmonijkę, przedzielając je kawałkami papryki, kindziuka i chorizo. Upiecz na grillu z każdej strony – ryba powinna stracić surowość. Przed
Krok 5
podaniem możesz posypać szaszłyki posiekanym rozmarynem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej