Szaszłyki z diabła morskiego z chorizo i kindziukiem
średnie
4 osoby zapisały

Składniki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Lubię łączyć smaki. Egzotyczna ryba, hiszpańska kiełbasa i kindziuk z polskich kresów. Mówisz, że nie mają ze sobą nic wspólnego? Spróbuj szaszłyków z diabła morskiego
Krok 2
z chorizo i kindziukiem, to się przekonasz!
Krok 3
Rybę natrzyj przyprawą Do ryb . Chorizo i kindziuk pokrój w jednakowej wielkości kawałki (o grubości ok. 1/2 cm). Na drewniane patyczki do szaszłyków (uprzednio namoczone
Krok 4
w gorącej wodzie) nadziewaj paski ryby w harmonijkę, przedzielając je kawałkami papryki, kindziuka i chorizo. Upiecz na grillu z każdej strony – ryba powinna stracić surowość. Przed
Krok 5
podaniem możesz posypać szaszłyki posiekanym rozmarynem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej