Szaszłyki z diabła morskiego z chorizo i kindziukiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z diabła morskiego z chorizo i kindziukiem

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Lubię łączyć smaki. Egzotyczna ryba, hiszpańska kiełbasa i kindziuk z polskich kresów. Mówisz, że nie mają ze sobą nic wspólnego? Spróbuj szaszłyków z diabła morskiego 

Krok 2

z chorizo i kindziukiem, to się przekonasz! 

Krok 3

Rybę natrzyj przyprawą Do ryb . Chorizo i kindziuk pokrój w jednakowej wielkości kawałki (o grubości ok. 1/2 cm). Na drewniane patyczki do szaszłyków (uprzednio namoczone 

Krok 4

w gorącej wodzie) nadziewaj paski ryby w harmonijkę, przedzielając je kawałkami papryki, kindziuka i chorizo. Upiecz na grillu z każdej strony – ryba powinna stracić surowość. Przed 

Krok 5

podaniem możesz posypać szaszłyki posiekanym rozmarynem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z diabła morskiego z chorizo i kindziukiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z diabła morskiego z chorizo i kindziukiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z diabła morskiego z chorizo i kindziukiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z diabła morskiego z chorizo i kindziukiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z diabła morskiego z chorizo i kindziukiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z diabła morskiego z chorizo i kindziukiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z diabła morskiego z chorizo i kindziukiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z diabła morskiego z chorizo i kindziukiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Żeberka z whisky
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej