Szaszłyki z chorizo i wędzonym kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z chorizo i wędzonym kurczakiem

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

12 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

100 mililitrów

4 łyżki

4 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy dip pomidorowy: Pomidory z puszki wrzucamy do garnka, dodajemy koncentrat pomidorowy i zmiażdżony czosnek. Zagotowujemy.

Krok 2

Przygotowujemy szaszłyki: Cebule obieramy, kroimy w grube plastry. Paprykę oczyszczamy, kroimy w dużą kostkę. Podobnie robimy z kurczakiem i chorizo. Pieczarki dokładnie myjemy.

Krok 3

Doprawiamy ziołami, solą oraz pieprzem. Jeśli konsystencja sosu nie jest gładka, możemy go zmiksować blederem. Chłodzimy. Przed podaniem mieszamy ze śmietanką.

Krok 4

Wszystkie składniki nadziewamy naprzemiennie na bambusowe patyczki. Smażymy na rozgrzanym grillu lub patelin grillowej. Podajemy ze świeżym pieczywem..

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z chorizo i wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z chorizo i wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z chorizo i wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z chorizo i wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z chorizo i wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z chorizo i wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z chorizo i wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z chorizo i wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej