Szaszłyki z chorizo i wędzonym kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z chorizo i wędzonym kurczakiem

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

12 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

100 mililitrów

4 łyżki

4 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy dip pomidorowy: Pomidory z puszki wrzucamy do garnka, dodajemy koncentrat pomidorowy i zmiażdżony czosnek. Zagotowujemy.

Krok 2

Przygotowujemy szaszłyki: Cebule obieramy, kroimy w grube plastry. Paprykę oczyszczamy, kroimy w dużą kostkę. Podobnie robimy z kurczakiem i chorizo. Pieczarki dokładnie myjemy.

Krok 3

Doprawiamy ziołami, solą oraz pieprzem. Jeśli konsystencja sosu nie jest gładka, możemy go zmiksować blederem. Chłodzimy. Przed podaniem mieszamy ze śmietanką.

Krok 4

Wszystkie składniki nadziewamy naprzemiennie na bambusowe patyczki. Smażymy na rozgrzanym grillu lub patelin grillowej. Podajemy ze świeżym pieczywem..

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z chorizo i wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z chorizo i wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z chorizo i wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z chorizo i wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z chorizo i wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z chorizo i wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z chorizo i wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z chorizo i wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej