Kotlety z piersi kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z piersi kurczaka

Autor: Irenka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka posiekać drobniutko. Dodać pokrojoną drobniutko cebulę, jajko, przyprawy, posolić i po pieprzyć do smaku. Dodać mąkę. Wstawić do lodówki na 2 godziny.

Krok 2

Następnie porobić małe kotleciki obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na patelni. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z piersi  kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z piersi  kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z piersi  kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z piersi  kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z piersi  kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z piersi  kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z piersi  kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z piersi  kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej