Kotlety z piersi kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z piersi kurczaka

Autor: Irenka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka posiekać drobniutko. Dodać pokrojoną drobniutko cebulę, jajko, przyprawy, posolić i po pieprzyć do smaku. Dodać mąkę. Wstawić do lodówki na 2 godziny.

Krok 2

Następnie porobić małe kotleciki obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na patelni. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z piersi  kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z piersi  kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z piersi  kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z piersi  kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z piersi  kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z piersi  kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z piersi  kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z piersi  kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej