Kotlety z piersi kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z piersi kurczaka

Autor: Irenka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka posiekać drobniutko. Dodać pokrojoną drobniutko cebulę, jajko, przyprawy, posolić i po pieprzyć do smaku. Dodać mąkę. Wstawić do lodówki na 2 godziny.

Krok 2

Następnie porobić małe kotleciki obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na patelni. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z piersi  kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z piersi  kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z piersi  kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z piersi  kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z piersi  kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z piersi  kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z piersi  kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z piersi  kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej