Sałatka kalafiorowa w wersji hiszpańskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka kalafiorowa w wersji hiszpańskiej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 szklanki

5 dekagramów

1 szczypta

200 mililitrów

15 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każde z warzyw - groszek i kalafiora - ugotuj w oddzielnych naczyniach w lekko osolonej wodzie.

Krok 2

Gdy warzywa przestygną, kalafiora podziel na różyczki, dodaj groszek i wymieszaj.

Krok 3

Majonez połącz z winem, po czym polej sałatkę. Przed podaniem posyp zieloną pietruszką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka kalafiorowa w wersji hiszpańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka kalafiorowa w wersji hiszpańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka kalafiorowa w wersji hiszpańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka kalafiorowa w wersji hiszpańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka kalafiorowa w wersji hiszpańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka kalafiorowa w wersji hiszpańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka kalafiorowa w wersji hiszpańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka kalafiorowa w wersji hiszpańskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pomidorowy gulasz z curry
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej