Sałatka kalafiorowa w wersji hiszpańskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka kalafiorowa w wersji hiszpańskiej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 szklanki

5 dekagramów

1 szczypta

200 mililitrów

15 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każde z warzyw - groszek i kalafiora - ugotuj w oddzielnych naczyniach w lekko osolonej wodzie.

Krok 2

Gdy warzywa przestygną, kalafiora podziel na różyczki, dodaj groszek i wymieszaj.

Krok 3

Majonez połącz z winem, po czym polej sałatkę. Przed podaniem posyp zieloną pietruszką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka kalafiorowa w wersji hiszpańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka kalafiorowa w wersji hiszpańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka kalafiorowa w wersji hiszpańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka kalafiorowa w wersji hiszpańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka kalafiorowa w wersji hiszpańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka kalafiorowa w wersji hiszpańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka kalafiorowa w wersji hiszpańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka kalafiorowa w wersji hiszpańskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej