Sałatka kalafiorowa w wersji hiszpańskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka kalafiorowa w wersji hiszpańskiej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 szklanki

5 dekagramów

1 szczypta

200 mililitrów

15 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każde z warzyw - groszek i kalafiora - ugotuj w oddzielnych naczyniach w lekko osolonej wodzie.

Krok 2

Gdy warzywa przestygną, kalafiora podziel na różyczki, dodaj groszek i wymieszaj.

Krok 3

Majonez połącz z winem, po czym polej sałatkę. Przed podaniem posyp zieloną pietruszką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka kalafiorowa w wersji hiszpańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka kalafiorowa w wersji hiszpańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka kalafiorowa w wersji hiszpańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka kalafiorowa w wersji hiszpańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka kalafiorowa w wersji hiszpańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka kalafiorowa w wersji hiszpańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka kalafiorowa w wersji hiszpańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka kalafiorowa w wersji hiszpańskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej