Składniki
1 szczypta
0.5 szklanki
5 dekagramów
1 szczypta
200 mililitrów
15 dekagramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Każde z warzyw - groszek i kalafiora - ugotuj w oddzielnych naczyniach w lekko osolonej wodzie.
Krok 2
Gdy warzywa przestygną, kalafiora podziel na różyczki, dodaj groszek i wymieszaj.
Krok 3
Majonez połącz z winem, po czym polej sałatkę. Przed podaniem posyp zieloną pietruszką.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej