
Składniki
25 dekagramów
1 szklanka
4 sztuki
1 sztuka
8 sztuk
4 łyżki
1 szklanka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotujemy litr wody z dodatkiem bulionetki. Dodajemy marchewkę z groszkiem. Gotujemy, aż zmiękną.
Krok 2
Wątróbki kroimy w kostkę. Czosnek i cebulę drobno siekamy. Rozgrzewamy olej. Smażymy czosnek, cebulę, wątróbkę i zioła. Gdy wątróbka będzie całkiem sucha, zdejmujemy z ognia.
Krok 3
Dodajemy wątróbkę do bulionu. Gotujemy przez kilka minut. Doprawiamy do smaku.
Krok 4
Podajemy z makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Bulionetka drobiowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej