
Składniki
25 dekagramów
1 szklanka
4 sztuki
1 sztuka
8 sztuk
4 łyżki
1 szklanka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotujemy litr wody z dodatkiem bulionetki. Dodajemy marchewkę z groszkiem. Gotujemy, aż zmiękną.
Krok 2
Wątróbki kroimy w kostkę. Czosnek i cebulę drobno siekamy. Rozgrzewamy olej. Smażymy czosnek, cebulę, wątróbkę i zioła. Gdy wątróbka będzie całkiem sucha, zdejmujemy z ognia.
Krok 3
Dodajemy wątróbkę do bulionu. Gotujemy przez kilka minut. Doprawiamy do smaku.
Krok 4
Podajemy z makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej