Bulion z wątróbką

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

24 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

1 szklanka

4 sztuki

1 sztuka

8 sztuk

4 łyżki

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy litr wody z dodatkiem bulionetki. Dodajemy marchewkę z groszkiem. Gotujemy, aż zmiękną.

Krok 2

Wątróbki kroimy w kostkę. Czosnek i cebulę drobno siekamy. Rozgrzewamy olej. Smażymy czosnek, cebulę, wątróbkę i zioła. Gdy wątróbka będzie całkiem sucha, zdejmujemy z ognia.

Krok 3

Dodajemy wątróbkę do bulionu. Gotujemy przez kilka minut. Doprawiamy do smaku.

Krok 4

Podajemy z makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bulion z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bulion z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bulion z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bulion z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bulion z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bulion z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bulion z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej