Bulion z wątróbką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bulion z wątróbką

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

1 szklanka

4 sztuki

1 sztuka

8 sztuk

4 łyżki

1 szklanka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy litr wody z dodatkiem bulionetki. Dodajemy marchewkę z groszkiem. Gotujemy, aż zmiękną.

Krok 2

Wątróbki kroimy w kostkę. Czosnek i cebulę drobno siekamy. Rozgrzewamy olej. Smażymy czosnek, cebulę, wątróbkę i zioła. Gdy wątróbka będzie całkiem sucha, zdejmujemy z ognia.

Krok 3

Dodajemy wątróbkę do bulionu. Gotujemy przez kilka minut. Doprawiamy do smaku.

Krok 4

Podajemy z makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bulion z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bulion z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bulion z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bulion z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bulion z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bulion z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bulion z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bulion z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej