Jajka z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka z pieczarkami

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

1 opakowanie

6 sztuk

2 sztuki

300 gramów

null

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniak ugotuj, następnie po wystygnięciu pokrój na plastry.

Krok 2

Cebulę i pieczarki obierz i posiekaj. Na maśle podsmaż cebulę, gdy się zeszkli dodaj pieczarki pokrojone w plastry. Smaż aż całość się lekko zrumieni.

Krok 3

Formę wysmaruj pozostałym masłem, ułóż pokrojone w plastry ziemniaki i rozłóż równomiernie pieczarki.

Krok 6

Zalej całość przygotowanym sosem śmietanowym i posyp żółtym serem. Piecz przez 15 minut w temperaturze 180 stopni. Całość posyp natka pietruszki.

Krok 4

Zrób 4 wgłebienia i wbij tam jajka.

Krok 5

Śmietanę wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej