
Składniki
6 sztuk
2 sztuki
300 gramów
4 sztuki
1 szklanka
3 łyżki
1 opakowanie
1 szklanka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniak ugotuj, następnie po wystygnięciu pokrój na plastry.
Krok 2
Cebulę i pieczarki obierz i posiekaj. Na maśle podsmaż cebulę, gdy się zeszkli dodaj pieczarki pokrojone w plastry. Smaż aż całość się lekko zrumieni.
Krok 3
Formę wysmaruj pozostałym masłem, ułóż pokrojone w plastry ziemniaki i rozłóż równomiernie pieczarki.
Krok 6
Zalej całość przygotowanym sosem śmietanowym i posyp żółtym serem. Piecz przez 15 minut w temperaturze 180 stopni. Całość posyp natka pietruszki.
Krok 4
Zrób 4 wgłebienia i wbij tam jajka.
Krok 5
Śmietanę wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej