Jajka z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka z pieczarkami

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 sztuki

300 gramów

4 sztuki

1 szklanka

3 łyżki

1 opakowanie

1 szklanka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniak ugotuj, następnie po wystygnięciu pokrój na plastry.

Krok 2

Cebulę i pieczarki obierz i posiekaj. Na maśle podsmaż cebulę, gdy się zeszkli dodaj pieczarki pokrojone w plastry. Smaż aż całość się lekko zrumieni.

Krok 3

Formę wysmaruj pozostałym masłem, ułóż pokrojone w plastry ziemniaki i rozłóż równomiernie pieczarki.

Krok 6

Zalej całość przygotowanym sosem śmietanowym i posyp żółtym serem. Piecz przez 15 minut w temperaturze 180 stopni. Całość posyp natka pietruszki.

Krok 4

Zrób 4 wgłebienia i wbij tam jajka.

Krok 5

Śmietanę wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej