Jajka z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka z pieczarkami

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 sztuki

300 gramów

4 sztuki

1 szklanka

3 łyżki

1 opakowanie

1 szklanka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniak ugotuj, następnie po wystygnięciu pokrój na plastry.

Krok 2

Cebulę i pieczarki obierz i posiekaj. Na maśle podsmaż cebulę, gdy się zeszkli dodaj pieczarki pokrojone w plastry. Smaż aż całość się lekko zrumieni.

Krok 3

Formę wysmaruj pozostałym masłem, ułóż pokrojone w plastry ziemniaki i rozłóż równomiernie pieczarki.

Krok 6

Zalej całość przygotowanym sosem śmietanowym i posyp żółtym serem. Piecz przez 15 minut w temperaturze 180 stopni. Całość posyp natka pietruszki.

Krok 4

Zrób 4 wgłebienia i wbij tam jajka.

Krok 5

Śmietanę wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej