Słodkie kanapki

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

2

13 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kanapki są najpopularniejszym daniem na polskich stołach tradycyjnych. Są one podstawowym elementem odżywiania się każdego z naszych rodaków. Jednak czy jedliście kiedyś kanapeczki na słodko? Z nami macie okazje wypróbować je po raz pierwszy. Zaczynamy przygotowywanie naszych pysznych, słodkich i co najważniejsze dla niektórych – tanich i łatwych w przyrządzeniu kanapek od pokrojenia naszego chleba (chyba, że mamy oczywiście chleb krojony). Następnie smarujemy kromki margaryną lub zalewamy wodą (lub mlekiem). Resztę posypujemy cukrem. Jedna porcja wystarczy na cztery osoby, jednak z pewnością po pierwszym przyrządzeniu tego dania, będzie ono częstym gościem na waszych stołach. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodkie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodkie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodkie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodkie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodkie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodkie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodkie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
9 osób ogląda przepis:
Szarlotka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej