Słodkie kanapki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodkie kanapki

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

2

13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kanapki są najpopularniejszym daniem na polskich stołach tradycyjnych. Są one podstawowym elementem odżywiania się każdego z naszych rodaków. Jednak czy jedliście kiedyś kanapeczki na słodko? Z nami macie okazje wypróbować je po raz pierwszy. Zaczynamy przygotowywanie naszych pysznych, słodkich i co najważniejsze dla niektórych – tanich i łatwych w przyrządzeniu kanapek od pokrojenia naszego chleba (chyba, że mamy oczywiście chleb krojony). Następnie smarujemy kromki margaryną lub zalewamy wodą (lub mlekiem). Resztę posypujemy cukrem. Jedna porcja wystarczy na cztery osoby, jednak z pewnością po pierwszym przyrządzeniu tego dania, będzie ono częstym gościem na waszych stołach. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodkie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodkie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodkie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodkie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodkie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodkie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodkie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodkie kanapki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej