Słodkie kanapki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodkie kanapki

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

2

heart
13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kanapki są najpopularniejszym daniem na polskich stołach tradycyjnych. Są one podstawowym elementem odżywiania się każdego z naszych rodaków. Jednak czy jedliście kiedyś kanapeczki na słodko? Z nami macie okazje wypróbować je po raz pierwszy. Zaczynamy przygotowywanie naszych pysznych, słodkich i co najważniejsze dla niektórych – tanich i łatwych w przyrządzeniu kanapek od pokrojenia naszego chleba (chyba, że mamy oczywiście chleb krojony). Następnie smarujemy kromki margaryną lub zalewamy wodą (lub mlekiem). Resztę posypujemy cukrem. Jedna porcja wystarczy na cztery osoby, jednak z pewnością po pierwszym przyrządzeniu tego dania, będzie ono częstym gościem na waszych stołach. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodkie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodkie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodkie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodkie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodkie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodkie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodkie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodkie kanapki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej