Mięso drobiowe w cieście francuskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięso drobiowe w cieście francuskim

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 sztuka

null

null

150 mililitrów

5 sztuk

0.5 szklanki

500 gramów

0.5 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekać, dodać mięso, mleko, bułkę tartą, rozmrożoną kukurydzę i groszek oraz ugotowaną, pokrojoną marchewkę.

Krok 2

Jajka ugotować na twardo, obrać, przeciąć na pół.

Krok 3

Małą tortownicę posmarować olejem, 2/3 ciasta ułożyć na spodzie, następnie wyłożyć 0,5 mięsa, na to ułożyć jajka, resztę mięsa i na koniec ciasto. Piec około 50 min w temp 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięso drobiowe w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięso drobiowe w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięso drobiowe w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięso drobiowe w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięso drobiowe w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięso drobiowe w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięso drobiowe w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięso drobiowe w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej