Mięso drobiowe w cieście francuskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięso drobiowe w cieście francuskim

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 sztuka

null

null

150 mililitrów

5 sztuk

0.5 szklanki

500 gramów

0.5 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekać, dodać mięso, mleko, bułkę tartą, rozmrożoną kukurydzę i groszek oraz ugotowaną, pokrojoną marchewkę.

Krok 2

Jajka ugotować na twardo, obrać, przeciąć na pół.

Krok 3

Małą tortownicę posmarować olejem, 2/3 ciasta ułożyć na spodzie, następnie wyłożyć 0,5 mięsa, na to ułożyć jajka, resztę mięsa i na koniec ciasto. Piec około 50 min w temp 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięso drobiowe w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięso drobiowe w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięso drobiowe w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięso drobiowe w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięso drobiowe w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięso drobiowe w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięso drobiowe w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięso drobiowe w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kaszotto warzywne
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej