Mięso drobiowe w cieście francuskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięso drobiowe w cieście francuskim

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 sztuka

null

null

150 mililitrów

5 sztuk

0.5 szklanki

500 gramów

0.5 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekać, dodać mięso, mleko, bułkę tartą, rozmrożoną kukurydzę i groszek oraz ugotowaną, pokrojoną marchewkę.

Krok 2

Jajka ugotować na twardo, obrać, przeciąć na pół.

Krok 3

Małą tortownicę posmarować olejem, 2/3 ciasta ułożyć na spodzie, następnie wyłożyć 0,5 mięsa, na to ułożyć jajka, resztę mięsa i na koniec ciasto. Piec około 50 min w temp 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięso drobiowe w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięso drobiowe w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięso drobiowe w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięso drobiowe w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięso drobiowe w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięso drobiowe w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięso drobiowe w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięso drobiowe w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej