Kluski leniwe z fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski leniwe z fetą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

260 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

500 gramów

2 sztuki

50 gramów

2 łyżki

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmielony twaróg zmieszaj z jajkami, rozgniecioną fetą oraz posiekanym koperkiem.

Kluski leniwe z fetą - Krok 1

Krok 2

Dodaj mąkę, przypraw solą i pieprzem. Zagnieć i uformuj wałki.

Kluski leniwe z fetą - Krok 2

Krok 3

Pokrój ukośnie na niewielkie kluseczki.

Kluski leniwe z fetą - Krok 3

Krok 4

Gotuj partiami w dużej ilości osolonego wrzątku przez 5 minut od wypłynięcia.

Kluski leniwe z fetą - Krok 4

Krok 5

Bułkę tartą zarumień na maśle, polej gorące kluski.

Kluski leniwe z fetą - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski leniwe z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski leniwe z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski leniwe z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski leniwe z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski leniwe z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski leniwe z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski leniwe z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski leniwe z fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej