Kluski leniwe z fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski leniwe z fetą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

326 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

500 gramów

2 sztuki

50 gramów

2 łyżki

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmielony twaróg zmieszaj z jajkami, rozgniecioną fetą oraz posiekanym koperkiem.

Kluski leniwe z fetą - Krok 1

Krok 2

Dodaj mąkę, przypraw solą i pieprzem. Zagnieć i uformuj wałki.

Kluski leniwe z fetą - Krok 2

Krok 3

Pokrój ukośnie na niewielkie kluseczki.

Kluski leniwe z fetą - Krok 3

Krok 4

Gotuj partiami w dużej ilości osolonego wrzątku przez 5 minut od wypłynięcia.

Kluski leniwe z fetą - Krok 4

Krok 5

Bułkę tartą zarumień na maśle, polej gorące kluski.

Kluski leniwe z fetą - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski leniwe z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski leniwe z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski leniwe z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski leniwe z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski leniwe z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski leniwe z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski leniwe z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski leniwe z fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej