Kluski leniwe z fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski leniwe z fetą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

199 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

500 gramów

2 sztuki

50 gramów

2 łyżki

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmielony twaróg zmieszaj z jajkami, rozgniecioną fetą oraz posiekanym koperkiem.

Kluski leniwe z fetą - Krok 1

Krok 2

Dodaj mąkę, przypraw solą i pieprzem. Zagnieć i uformuj wałki.

Kluski leniwe z fetą - Krok 2

Krok 3

Pokrój ukośnie na niewielkie kluseczki.

Kluski leniwe z fetą - Krok 3

Krok 4

Gotuj partiami w dużej ilości osolonego wrzątku przez 5 minut od wypłynięcia.

Kluski leniwe z fetą - Krok 4

Krok 5

Bułkę tartą zarumień na maśle, polej gorące kluski.

Kluski leniwe z fetą - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski leniwe z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski leniwe z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski leniwe z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski leniwe z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski leniwe z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski leniwe z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski leniwe z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski leniwe z fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej