
Składniki
200 gramów
500 gramów
2 sztuki
50 gramów
2 łyżki
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmielony twaróg zmieszaj z jajkami, rozgniecioną fetą oraz posiekanym koperkiem.

Krok 2
Dodaj mąkę, przypraw solą i pieprzem. Zagnieć i uformuj wałki.

Krok 3
Pokrój ukośnie na niewielkie kluseczki.

Krok 4
Gotuj partiami w dużej ilości osolonego wrzątku przez 5 minut od wypłynięcia.

Krok 5
Bułkę tartą zarumień na maśle, polej gorące kluski.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























