
Składniki
200 gramów
500 gramów
2 sztuki
50 gramów
2 łyżki
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmielony twaróg zmieszaj z jajkami, rozgniecioną fetą oraz posiekanym koperkiem.

Krok 2
Dodaj mąkę, przypraw solą i pieprzem. Zagnieć i uformuj wałki.

Krok 3
Pokrój ukośnie na niewielkie kluseczki.

Krok 4
Gotuj partiami w dużej ilości osolonego wrzątku przez 5 minut od wypłynięcia.

Krok 5
Bułkę tartą zarumień na maśle, polej gorące kluski.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej