Domowa granola musli z miodem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowa granola musli z miodem

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

6

heart
97 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

78 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

15 gramów

30 gramów

10 gramów

20 gramów

30 gramów

50 gramów

40 gramów

80 gramów

3 szczypty

1 szczypta

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały, wszystkie orzechy i nerkowce pokrój na mniejsze kawałki

Krok 2

Wszystkie suche składniki z wyjątkiem żurawiny, cynamonu i soli połącz w misce.

Krok 3

Zagotuj masło, z miodem i przyprawami w rondelku.

Krok 4

Do suchych składników wlej zawartość rondelka i szybko oraz dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Granolę rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (tak, by nie nachodziła na siebie).

Krok 6

Blachę włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz ok. 15 minut. Po połowie czasu granolę przemieszaj.

Krok 7

Do gotowej granoli dodaj żurawinę i wymieszaj.

Krok 8

Podawaj ją z jogurtem i świeżymi owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowa granola musli z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowa granola musli z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowa granola musli z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowa granola musli z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowa granola musli z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowa granola musli z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowa granola musli z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowa granola musli z miodem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej