Domowa granola musli z miodem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowa granola musli z miodem

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

2

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

15 gramów

30 gramów

10 gramów

20 gramów

30 gramów

50 gramów

40 gramów

80 gramów

3 szczypty

1 szczypta

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały, wszystkie orzechy i nerkowce pokrój na mniejsze kawałki

Krok 2

Wszystkie suche składniki z wyjątkiem żurawiny, cynamonu i soli połącz w misce.

Krok 3

Zagotuj masło, z miodem i przyprawami w rondelku.

Krok 4

Do suchych składników wlej zawartość rondelka i szybko oraz dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Granolę rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (tak, by nie nachodziła na siebie).

Krok 6

Blachę włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz ok. 15 minut. Po połowie czasu granolę przemieszaj.

Krok 7

Do gotowej granoli dodaj żurawinę i wymieszaj.

Krok 8

Podawaj ją z jogurtem i świeżymi owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowa granola musli z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowa granola musli z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowa granola musli z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowa granola musli z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowa granola musli z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowa granola musli z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowa granola musli z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowa granola musli z miodem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej