Domowa granola musli z miodem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowa granola musli z miodem

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

2

45 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

15 gramów

30 gramów

10 gramów

20 gramów

30 gramów

50 gramów

40 gramów

80 gramów

3 szczypty

1 szczypta

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały, wszystkie orzechy i nerkowce pokrój na mniejsze kawałki

Krok 2

Wszystkie suche składniki z wyjątkiem żurawiny, cynamonu i soli połącz w misce.

Krok 3

Zagotuj masło, z miodem i przyprawami w rondelku.

Krok 4

Do suchych składników wlej zawartość rondelka i szybko oraz dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Granolę rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (tak, by nie nachodziła na siebie).

Krok 6

Blachę włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz ok. 15 minut. Po połowie czasu granolę przemieszaj.

Krok 7

Do gotowej granoli dodaj żurawinę i wymieszaj.

Krok 8

Podawaj ją z jogurtem i świeżymi owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowa granola musli z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowa granola musli z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowa granola musli z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowa granola musli z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowa granola musli z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowa granola musli z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowa granola musli z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowa granola musli z miodem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej