Cytrynowe tagliatelle z serkiem Mascarpone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cytrynowe tagliatelle z serkiem Mascarpone

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null szczypt

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

250 gramów

120 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj razem z kostką rosołową Knorra według przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Cytrynę sparz wrzątkiem, osusz i zetrzyj z niej skórkę, z reszty wyciśnij sok.

Krok 3

Skórkę z cytryny przesmaż na rozgrzanym tłuszczu, dodaj sok i serek, wymieszaj dopraw do smaku.

Krok 4

Połącz z odcedzonym, ugotowanym makaronem, wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytrynowe tagliatelle z serkiem Mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytrynowe tagliatelle z serkiem Mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytrynowe tagliatelle z serkiem Mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytrynowe tagliatelle z serkiem Mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytrynowe tagliatelle z serkiem Mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytrynowe tagliatelle z serkiem Mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytrynowe tagliatelle z serkiem Mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cytrynowe tagliatelle z serkiem Mascarpone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Grecka sałatka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej