Cytrynowe tagliatelle z serkiem Mascarpone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cytrynowe tagliatelle z serkiem Mascarpone

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null szczypt

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

250 gramów

120 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj razem z kostką rosołową Knorra według przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Cytrynę sparz wrzątkiem, osusz i zetrzyj z niej skórkę, z reszty wyciśnij sok.

Krok 3

Skórkę z cytryny przesmaż na rozgrzanym tłuszczu, dodaj sok i serek, wymieszaj dopraw do smaku.

Krok 4

Połącz z odcedzonym, ugotowanym makaronem, wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytrynowe tagliatelle z serkiem Mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytrynowe tagliatelle z serkiem Mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytrynowe tagliatelle z serkiem Mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytrynowe tagliatelle z serkiem Mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytrynowe tagliatelle z serkiem Mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytrynowe tagliatelle z serkiem Mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytrynowe tagliatelle z serkiem Mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cytrynowe tagliatelle z serkiem Mascarpone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Risotto zapiekane
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej