Cytrynowe tagliatelle z serkiem Mascarpone
łatwe
2 osoby zapisały

Składniki
null
null szczypt
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
250 gramów
120 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj razem z kostką rosołową Knorra według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
Cytrynę sparz wrzątkiem, osusz i zetrzyj z niej skórkę, z reszty wyciśnij sok.
Krok 3
Skórkę z cytryny przesmaż na rozgrzanym tłuszczu, dodaj sok i serek, wymieszaj dopraw do smaku.
Krok 4
Połącz z odcedzonym, ugotowanym makaronem, wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej