Cytrynowe tagliatelle z serkiem Mascarpone
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
null
null szczypt
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
250 gramów
120 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj razem z kostką rosołową Knorra według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
Cytrynę sparz wrzątkiem, osusz i zetrzyj z niej skórkę, z reszty wyciśnij sok.
Krok 3
Skórkę z cytryny przesmaż na rozgrzanym tłuszczu, dodaj sok i serek, wymieszaj dopraw do smaku.
Krok 4
Połącz z odcedzonym, ugotowanym makaronem, wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej