Karczek pieczony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karczek pieczony

Autor: Szkatułka Cook

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karczek umyć i osuszyć.

Krok 2

Z wymienionych ziół przygotować mieszankę (z każdej wymienionej przyprawy pobrałam szczyptę lub odrobinę więcej) i połączyć ją z musztardą. Czosnek przepuścić przez praskę i dodać do ziołowej pasty.

Krok 3

Natrzeć starannie mięso pastą, obłożyć cebulą pokrojoną w piórka i zawinąć szczelnie w folię aluminiową. Schować do chłodnego miejsca na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.

Krok 4

Po okresie leżakowania w chodnym miejscu karczek oczyścić z cebuli i przełożyć do rękawa. Nie dodawać ani wody, ani innych przypraw. Zamknąć szczelnie rękaw i umieścić mięso na blaszce, a następnie wsunąć do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni Celsjusza.

Krok 5

Piec mięso ok. 1,5 godziny.

Krok 6

https://sekretymaleiduze.blogspot.com/2018/03/swiateczny-karczek-pieczony-w-rekawie.html

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karczek pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karczek pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karczek pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karczek pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karczek pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karczek pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karczek pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karczek pieczony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej