
Składniki
1 sztuka
150 gramów
1 sztuka
1 pęczek
3 sztuki
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Steki natrzyj olejem i pieprzem. Włóż na 5 godzin do lodówki.
Krok 2
Następnie upiecz steki na rozgrzanym oleju.
Krok 3
Roztop masło i utrzyj z sola i cukrem, dodaj Martini, skórę otarta z cytryny i pomarańczy oraz soki z owoców.
Krok 4
Gotowym sosem polej upieczone steki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej