Stek po kalifornijsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Stek po kalifornijsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

1 pęczek

3 sztuki

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Steki natrzyj olejem i pieprzem. Włóż na 5 godzin do lodówki.

Krok 2

Następnie upiecz steki na rozgrzanym oleju.

Krok 3

Roztop masło i utrzyj z sola i cukrem, dodaj Martini, skórę otarta z cytryny i pomarańczy oraz soki z owoców.

Krok 4

Gotowym sosem polej upieczone steki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Stek po kalifornijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Stek po kalifornijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Stek po kalifornijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Stek po kalifornijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Stek po kalifornijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Stek po kalifornijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Stek po kalifornijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Stek po kalifornijsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej