Stek po kalifornijsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Stek po kalifornijsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

1 pęczek

3 sztuki

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Steki natrzyj olejem i pieprzem. Włóż na 5 godzin do lodówki.

Krok 2

Następnie upiecz steki na rozgrzanym oleju.

Krok 3

Roztop masło i utrzyj z sola i cukrem, dodaj Martini, skórę otarta z cytryny i pomarańczy oraz soki z owoców.

Krok 4

Gotowym sosem polej upieczone steki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Stek po kalifornijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Stek po kalifornijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Stek po kalifornijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Stek po kalifornijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Stek po kalifornijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Stek po kalifornijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Stek po kalifornijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Stek po kalifornijsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szpinakowe naleśniki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej