
Składniki
1 sztuka
150 gramów
1 sztuka
1 pęczek
3 sztuki
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Steki natrzyj olejem i pieprzem. Włóż na 5 godzin do lodówki.
Krok 2
Następnie upiecz steki na rozgrzanym oleju.
Krok 3
Roztop masło i utrzyj z sola i cukrem, dodaj Martini, skórę otarta z cytryny i pomarańczy oraz soki z owoców.
Krok 4
Gotowym sosem polej upieczone steki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej