
Składniki
1 sztuka
150 gramów
1 sztuka
1 pęczek
3 sztuki
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Steki natrzyj olejem i pieprzem. Włóż na 5 godzin do lodówki.
Krok 2
Następnie upiecz steki na rozgrzanym oleju.
Krok 3
Roztop masło i utrzyj z sola i cukrem, dodaj Martini, skórę otarta z cytryny i pomarańczy oraz soki z owoców.
Krok 4
Gotowym sosem polej upieczone steki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



















