Steki ze schabu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Steki ze schabu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

4 łyżki

0.5 łyżki

1 łyżka

4 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i osusz steki, a następnie włóż je do wcześniej przygotowanej marynaty, cebulę posiekaj i dodaj do marynaty. Wstaw do lodówki na 2 godziny.

Krok 2

Przed położeniem na ruszt oczyść mięso z marynaty.

Krok 3

Piecz 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Steki ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Steki ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Steki ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Steki ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Steki ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Steki ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Steki ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Steki ze schabu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej