Steki ze schabu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Steki ze schabu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

4 łyżki

0.5 łyżki

1 łyżka

4 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i osusz steki, a następnie włóż je do wcześniej przygotowanej marynaty, cebulę posiekaj i dodaj do marynaty. Wstaw do lodówki na 2 godziny.

Krok 2

Przed położeniem na ruszt oczyść mięso z marynaty.

Krok 3

Piecz 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Steki ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Steki ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Steki ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Steki ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Steki ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Steki ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Steki ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Steki ze schabu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Bób z cebulką
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej