Składniki
400 gramów
1 sztuka
200 gramów
100 gramów
0.5 szklanki
5 łyżek
0.5 pęczka
2 sztuki
0.5 pęczka
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczone i pokrojone pieczarki podsmaż na patelni z czosnkiem. Dodaj Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr i duś do odparowania płynu.
Krok 2
Pokrojony boczek w kostkę podsmaż bez tłuszczu na patelni i dodaj pieczarki.
Krok 3
Wlej wino i gotuj aż połowa płynu odparuje. Dodaj przecier pomidorowy i posiekaną bazylię.
Krok 4
Ugotuj makaron. Przesyp na półmisek. Polej wcześniej przygotowanym sosem i na koniec posyp posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej