Rurki z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rurki z pieczarkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

100 gramów

1 sztuka

0.5 pęczka

0.5 pęczka

2 sztuki

5 łyżek

400 gramów

null

null

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczone i pokrojone pieczarki podsmaż na patelni z czosnkiem. Dodaj Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr i duś do odparowania płynu.

Krok 2

Pokrojony boczek w kostkę podsmaż bez tłuszczu na patelni i dodaj pieczarki.

Krok 3

Wlej wino i gotuj aż połowa płynu odparuje. Dodaj przecier pomidorowy i posiekaną bazylię.

Krok 4

Ugotuj makaron. Przesyp na półmisek. Polej wcześniej przygotowanym sosem i na koniec posyp posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rurki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rurki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rurki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rurki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rurki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rurki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rurki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rurki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Wegetariański gulasz
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej