
Składniki
200 gramów
100 gramów
1 sztuka
0.5 pęczka
0.5 pęczka
2 sztuki
5 łyżek
400 gramów
null
null
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczone i pokrojone pieczarki podsmaż na patelni z czosnkiem. Dodaj Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr i duś do odparowania płynu.
Krok 2
Pokrojony boczek w kostkę podsmaż bez tłuszczu na patelni i dodaj pieczarki.
Krok 3
Wlej wino i gotuj aż połowa płynu odparuje. Dodaj przecier pomidorowy i posiekaną bazylię.
Krok 4
Ugotuj makaron. Przesyp na półmisek. Polej wcześniej przygotowanym sosem i na koniec posyp posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej