Rurki z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rurki z pieczarkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

100 gramów

1 sztuka

0.5 pęczka

0.5 pęczka

2 sztuki

5 łyżek

400 gramów

null

null

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczone i pokrojone pieczarki podsmaż na patelni z czosnkiem. Dodaj Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr i duś do odparowania płynu.

Krok 2

Pokrojony boczek w kostkę podsmaż bez tłuszczu na patelni i dodaj pieczarki.

Krok 3

Wlej wino i gotuj aż połowa płynu odparuje. Dodaj przecier pomidorowy i posiekaną bazylię.

Krok 4

Ugotuj makaron. Przesyp na półmisek. Polej wcześniej przygotowanym sosem i na koniec posyp posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rurki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rurki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rurki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rurki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rurki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rurki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rurki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rurki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej