Rurki z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rurki z pieczarkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

200 gramów

100 gramów

0.5 szklanki

5 łyżek

0.5 pęczka

2 sztuki

0.5 pęczka

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczone i pokrojone pieczarki podsmaż na patelni z czosnkiem. Dodaj Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr i duś do odparowania płynu.

Krok 2

Pokrojony boczek w kostkę podsmaż bez tłuszczu na patelni i dodaj pieczarki.

Krok 3

Wlej wino i gotuj aż połowa płynu odparuje. Dodaj przecier pomidorowy i posiekaną bazylię.

Krok 4

Ugotuj makaron. Przesyp na półmisek. Polej wcześniej przygotowanym sosem i na koniec posyp posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rurki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rurki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rurki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rurki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rurki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rurki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rurki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rurki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej