Dzwonko łososia w porach

Autor: natalina4 natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj warzywa,por pokrój w plasterki,marchew w drobną kostkę.Opłucz pod zimną wodą łososia.Skrop sokiem z cytryny.Na sitku w parowarze ułóż fileta łososia razem z pokrojonym porem i marchewką.

Krok 2

Gotuj 15 minut na wodą z łyżką tymianku lub innych ziół.jeśli nie wyobrażasz sobie życia bez ziemniaków,możesz też w wodzie lub na sitku ugotować jeden ziemniak.

Krok 3

Wyłóż zawartość parowara na talerz.łososia dopraw sokiem z cytryny posyp świeżym rozmarynem.

Tagi:
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dzwonko łososia w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dzwonko łososia w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dzwonko łososia w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dzwonko łososia w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dzwonko łososia w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dzwonko łososia w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dzwonko łososia w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej