Złociste kurczaki w piwie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Złociste kurczaki w piwie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

141 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

750 mililitrów

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

2 ziarna

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki oprósz mąką i obsmaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Cebulę pokrój w plastry i usmaż na tej samej patelni.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z piwem, dodaj koncentrat pomidorowy, musztardę oraz zioła i przyprawy. Całość zagotuj.

Krok 3

W naczyniu żaroodpornym ułóż kawałki kurczaka i cebulę. Całość zalej przygotowanym piwem z dodatkami. Naczynie wstaw do nagrzanego do 175 °C piekarnika i piecz 45 minut. Podawaj z ryżem i warzywami.

1

Opinie o przepisie

  • Marek

    Marek , 30.03.2021

    Super przepis! Zmodyfikowałem go lekko i dodałem perły miodowej z kilkoma łyżeczkami świeżego miodu zamiast zwykłego piwa. Kurczak nabrał lekkiego posmaku słodyczy.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złociste kurczaki w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złociste kurczaki w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złociste kurczaki w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złociste kurczaki w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złociste kurczaki w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złociste kurczaki w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złociste kurczaki w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złociste kurczaki w piwie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Owsiane kotleciki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej