Złociste kurczaki w piwie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Złociste kurczaki w piwie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

140 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

72 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

76 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

750 mililitrów

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

2 ziarna

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki oprósz mąką i obsmaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Cebulę pokrój w plastry i usmaż na tej samej patelni.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z piwem, dodaj koncentrat pomidorowy, musztardę oraz zioła i przyprawy. Całość zagotuj.

Krok 3

W naczyniu żaroodpornym ułóż kawałki kurczaka i cebulę. Całość zalej przygotowanym piwem z dodatkami. Naczynie wstaw do nagrzanego do 175 °C piekarnika i piecz 45 minut. Podawaj z ryżem i warzywami.

1

Opinie o przepisie

  • Marek

    Marek , 30.03.2021

    Super przepis! Zmodyfikowałem go lekko i dodałem perły miodowej z kilkoma łyżeczkami świeżego miodu zamiast zwykłego piwa. Kurczak nabrał lekkiego posmaku słodyczy.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złociste kurczaki w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złociste kurczaki w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złociste kurczaki w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złociste kurczaki w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złociste kurczaki w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złociste kurczaki w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złociste kurczaki w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złociste kurczaki w piwie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej