Złociste kurczaki w piwie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Złociste kurczaki w piwie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
146 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

79 osób wydrukowało

Pobierz pdf

88 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

2 ziarna

8 sztuk

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 opakowanie

750 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki oprósz mąką i obsmaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Cebulę pokrój w plastry i usmaż na tej samej patelni.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z piwem, dodaj koncentrat pomidorowy, musztardę oraz zioła i przyprawy. Całość zagotuj.

Krok 3

W naczyniu żaroodpornym ułóż kawałki kurczaka i cebulę. Całość zalej przygotowanym piwem z dodatkami. Naczynie wstaw do nagrzanego do 175 °C piekarnika i piecz 45 minut. Podawaj z ryżem i warzywami.

1

Opinie o przepisie

  • Marek

    Marek , 30.03.2021

    Super przepis! Zmodyfikowałem go lekko i dodałem perły miodowej z kilkoma łyżeczkami świeżego miodu zamiast zwykłego piwa. Kurczak nabrał lekkiego posmaku słodyczy.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złociste kurczaki w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złociste kurczaki w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złociste kurczaki w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złociste kurczaki w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złociste kurczaki w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złociste kurczaki w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złociste kurczaki w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złociste kurczaki w piwie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej