
Składniki
8 sztuk
1 opakowanie
750 mililitrów
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
2 ziarna
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pałki oprósz mąką i obsmaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Cebulę pokrój w plastry i usmaż na tej samej patelni.
Krok 2
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z piwem, dodaj koncentrat pomidorowy, musztardę oraz zioła i przyprawy. Całość zagotuj.
Krok 3
W naczyniu żaroodpornym ułóż kawałki kurczaka i cebulę. Całość zalej przygotowanym piwem z dodatkami. Naczynie wstaw do nagrzanego do 175 °C piekarnika i piecz 45 minut. Podawaj z ryżem i warzywami.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej