Diatali z pulpetami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Diatali z pulpetami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

null

1 sztuka

3 łyżki

4 sztuki

null

0.5 szklanki

2 sztuki

null

200 gramów

3 łyżki

1 sztuka

100 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki umyj, oczyść z nasion. Pomidory sparzy, obierz, wytnij trzpienie. Papryki i pomidory pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój.

Krok 2

Zeszklij cebulę na łyżce oleju, wrzucić paprykę, smaż 2-3 min.

Krok 3

Dodaj pomidory i 0,5 szklanki wody. Przypraw, przykryj, duś 25 minut

Krok 4

Bułkę namocz w mleku, odciśnij. Czosnek obierz i posiekaj. Kiełbasę drobno pokrój.

Krok 5

Mięso, kiełbasę, bułkę, czosnek, ser i jajka wyrób, przypraw. Z masy formuj małe pulpety, panieruj w tartej bułce, smaż 3-4 min na pozostałym oleju.

Krok 6

Pulpeciki dodaj do warzyw, duś razem 5 minut. Makaron ugotuj al dente, osącz, połącz z sosem z pulpetami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Diatali z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Diatali z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Diatali z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Diatali z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Diatali z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Diatali z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Diatali z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Diatali z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej