
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
null
1 sztuka
3 łyżki
4 sztuki
null
0.5 szklanki
2 sztuki
null
200 gramów
3 łyżki
1 sztuka
100 gramów
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki umyj, oczyść z nasion. Pomidory sparzy, obierz, wytnij trzpienie. Papryki i pomidory pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój.
Krok 2
Zeszklij cebulę na łyżce oleju, wrzucić paprykę, smaż 2-3 min.
Krok 3
Dodaj pomidory i 0,5 szklanki wody. Przypraw, przykryj, duś 25 minut
Krok 4
Bułkę namocz w mleku, odciśnij. Czosnek obierz i posiekaj. Kiełbasę drobno pokrój.
Krok 5
Mięso, kiełbasę, bułkę, czosnek, ser i jajka wyrób, przypraw. Z masy formuj małe pulpety, panieruj w tartej bułce, smaż 3-4 min na pozostałym oleju.
Krok 6
Pulpeciki dodaj do warzyw, duś razem 5 minut. Makaron ugotuj al dente, osącz, połącz z sosem z pulpetami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej