Diatali z pulpetami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Diatali z pulpetami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

null

1 sztuka

3 łyżki

4 sztuki

null

0.5 szklanki

2 sztuki

null

200 gramów

3 łyżki

1 sztuka

100 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki umyj, oczyść z nasion. Pomidory sparzy, obierz, wytnij trzpienie. Papryki i pomidory pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój.

Krok 2

Zeszklij cebulę na łyżce oleju, wrzucić paprykę, smaż 2-3 min.

Krok 3

Dodaj pomidory i 0,5 szklanki wody. Przypraw, przykryj, duś 25 minut

Krok 4

Bułkę namocz w mleku, odciśnij. Czosnek obierz i posiekaj. Kiełbasę drobno pokrój.

Krok 5

Mięso, kiełbasę, bułkę, czosnek, ser i jajka wyrób, przypraw. Z masy formuj małe pulpety, panieruj w tartej bułce, smaż 3-4 min na pozostałym oleju.

Krok 6

Pulpeciki dodaj do warzyw, duś razem 5 minut. Makaron ugotuj al dente, osącz, połącz z sosem z pulpetami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Diatali z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Diatali z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Diatali z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Diatali z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Diatali z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Diatali z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Diatali z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Diatali z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej