Sałatka z mango przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sałatka z mango

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

2 pęczki

1.5 szklanki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rzodkiewkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Szczypiorek drobno posiekaj.

Krok 2

Ogórki pokrój w drobną kostkę. Mango pokroić w bardzo cienkie plasterki.

Krok 3

Sos sałatkowy do mizerii Knorr połącz z Sosem sałatkowym do mizerii Knorr.

Krok 4

Powstałym sosem polać pokrojone składniki. Wszystko ze sobą dokładnie wymieszać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Snikers
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z mangoSałatka z mango

Owocowo-warzywna sałatka przygotowana z mango, ogórków i rzodkiewki stanowi smaczne połączenie słodyczy i pikanterii. Mango pokrojone w paseczki dodaje się do ogórków i startej rzodkiewki, a następnie polewa całość śmietanowym sosem z dodatkiem koperku. Do przyrządzenia sałatki potrzebujesz około piętnastu minut, to więc dobra propozycja na szybki warzywny dodatek do obiadu lub kolacji. Bardzo delikatna potrawa będzie dobrze współgrać z mięsem duszonym, pieczonym lub grillowanym. Sprawdzi się także jako dodatek do warzyw podawanych na ciepło oraz dań mącznych i zapiekanek. Jeśli chcesz zjeść ją jako samodzielne danie, dodaj do niej np. gotowane jajko lub serwuj z grzankami zapiekanymi z serem. Ogórka możesz też pokroić i wykorzystać do dekoracji sałatki. Całość posyp odrobiną pozostałego koperku lub ozdób zielonymi dodatkami – natką pietruszki, szczypiorkiem lub miętą. Zaopatrz się w potrzebne składniki i przygotuj z nich tę soczystą smaczną sałatkę! Sprawdź, jak to zrobić, korzystając z naszego przepisu!