
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
2 pęczki
1.5 szklanki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rzodkiewkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Szczypiorek drobno posiekaj.
Krok 2
Ogórki pokrój w drobną kostkę. Mango pokroić w bardzo cienkie plasterki.
Krok 3
Sos sałatkowy do mizerii Knorr połącz z Sosem sałatkowym do mizerii Knorr.
Krok 4
Powstałym sosem polać pokrojone składniki. Wszystko ze sobą dokładnie wymieszać.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z mango
Owocowo-warzywna sałatka przygotowana z mango, ogórków i rzodkiewki stanowi smaczne połączenie słodyczy i pikanterii. Mango pokrojone w paseczki dodaje się do ogórków i startej rzodkiewki, a następnie polewa całość śmietanowym sosem z dodatkiem koperku. Do przyrządzenia sałatki potrzebujesz około piętnastu minut, to więc dobra propozycja na szybki warzywny dodatek do obiadu lub kolacji. Bardzo delikatna potrawa będzie dobrze współgrać z mięsem duszonym, pieczonym lub grillowanym. Sprawdzi się także jako dodatek do warzyw podawanych na ciepło oraz dań mącznych i zapiekanek. Jeśli chcesz zjeść ją jako samodzielne danie, dodaj do niej np. gotowane jajko lub serwuj z grzankami zapiekanymi z serem. Ogórka możesz też pokroić i wykorzystać do dekoracji sałatki. Całość posyp odrobiną pozostałego koperku lub ozdób zielonymi dodatkami – natką pietruszki, szczypiorkiem lub miętą. Zaopatrz się w potrzebne składniki i przygotuj z nich tę soczystą smaczną sałatkę! Sprawdź, jak to zrobić, korzystając z naszego przepisu!