Sałatka z mango

Autor: MartaS MartaS

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

2 pęczki

1.5 szklanki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rzodkiewkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Szczypiorek drobno posiekaj.

Krok 2

Ogórki pokrój w drobną kostkę. Mango pokroić w bardzo cienkie plasterki.

Krok 3

Sos sałatkowy do mizerii Knorr połącz z Sosem sałatkowym do mizerii Knorr.

Krok 4

Powstałym sosem polać pokrojone składniki. Wszystko ze sobą dokładnie wymieszać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Sos sałatkowy do mizerii Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos sałatkowy do mizerii Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z mangoSałatka z mango

Owocowo-warzywna sałatka przygotowana z mango, ogórków i rzodkiewki stanowi smaczne połączenie słodyczy i pikanterii. Mango pokrojone w paseczki dodaje się do ogórków i startej rzodkiewki, a następnie polewa całość śmietanowym sosem z dodatkiem koperku. Do przyrządzenia sałatki potrzebujesz około piętnastu minut, to więc dobra propozycja na szybki warzywny dodatek do obiadu lub kolacji. Bardzo delikatna potrawa będzie dobrze współgrać z mięsem duszonym, pieczonym lub grillowanym. Sprawdzi się także jako dodatek do warzyw podawanych na ciepło oraz dań mącznych i zapiekanek. Jeśli chcesz zjeść ją jako samodzielne danie, dodaj do niej np. gotowane jajko lub serwuj z grzankami zapiekanymi z serem. Ogórka możesz też pokroić i wykorzystać do dekoracji sałatki. Całość posyp odrobiną pozostałego koperku lub ozdób zielonymi dodatkami – natką pietruszki, szczypiorkiem lub miętą. Zaopatrz się w potrzebne składniki i przygotuj z nich tę soczystą smaczną sałatkę! Sprawdź, jak to zrobić, korzystając z naszego przepisu!