Sałatka z mango

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

2 pęczki

1.5 szklanki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rzodkiewkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Szczypiorek drobno posiekaj.

Krok 2

Ogórki pokrój w drobną kostkę. Mango pokroić w bardzo cienkie plasterki.

Krok 3

Sos sałatkowy do mizerii Knorr połącz z Sosem sałatkowym do mizerii Knorr.

Krok 4

Powstałym sosem polać pokrojone składniki. Wszystko ze sobą dokładnie wymieszać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szyszki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z mangoSałatka z mango

Owocowo-warzywna sałatka przygotowana z mango, ogórków i rzodkiewki stanowi smaczne połączenie słodyczy i pikanterii. Mango pokrojone w paseczki dodaje się do ogórków i startej rzodkiewki, a następnie polewa całość śmietanowym sosem z dodatkiem koperku. Do przyrządzenia sałatki potrzebujesz około piętnastu minut, to więc dobra propozycja na szybki warzywny dodatek do obiadu lub kolacji. Bardzo delikatna potrawa będzie dobrze współgrać z mięsem duszonym, pieczonym lub grillowanym. Sprawdzi się także jako dodatek do warzyw podawanych na ciepło oraz dań mącznych i zapiekanek. Jeśli chcesz zjeść ją jako samodzielne danie, dodaj do niej np. gotowane jajko lub serwuj z grzankami zapiekanymi z serem. Ogórka możesz też pokroić i wykorzystać do dekoracji sałatki. Całość posyp odrobiną pozostałego koperku lub ozdób zielonymi dodatkami – natką pietruszki, szczypiorkiem lub miętą. Zaopatrz się w potrzebne składniki i przygotuj z nich tę soczystą smaczną sałatkę! Sprawdź, jak to zrobić, korzystając z naszego przepisu!