Pomidory z bryndzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidory z bryndzą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

5 sztuk

500 gramów

8 sztuk

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj pomidory - umyj je, odetnij "czapeczki". Wydrąż środek i odłóż go do miski.

Krok 2

Obierz i posiekaj drobno cebulę, podsmaż ją na oleju.

Krok 3

Dodaj mięso i smaż razem z cebulą ciągle mieszając. Dopraw solą i pieprzem. Pod koniec smażenia dodaj bazylię oraz tymianek.

Krok 4

Pomidory nadziej mięsem i ułóż w brytfance lub naczyniu żaroodpornym. Posyp pokruszonym serem i przykryj "czapeczkami”.

Krok 5

Podlej sokiem z przetartych przez sito środków pomidorów, posól i popieprz do smaku.

Krok 6

Piecz w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidory z bryndzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidory z bryndzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidory z bryndzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidory z bryndzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidory z bryndzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidory z bryndzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidory z bryndzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidory z bryndzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Krokiety z mięsem i serem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej