Pomidory z bryndzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidory z bryndzą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

5 sztuk

500 gramów

8 sztuk

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj pomidory - umyj je, odetnij "czapeczki". Wydrąż środek i odłóż go do miski.

Krok 2

Obierz i posiekaj drobno cebulę, podsmaż ją na oleju.

Krok 3

Dodaj mięso i smaż razem z cebulą ciągle mieszając. Dopraw solą i pieprzem. Pod koniec smażenia dodaj bazylię oraz tymianek.

Krok 4

Pomidory nadziej mięsem i ułóż w brytfance lub naczyniu żaroodpornym. Posyp pokruszonym serem i przykryj "czapeczkami”.

Krok 5

Podlej sokiem z przetartych przez sito środków pomidorów, posól i popieprz do smaku.

Krok 6

Piecz w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidory z bryndzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidory z bryndzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidory z bryndzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidory z bryndzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidory z bryndzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidory z bryndzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidory z bryndzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidory z bryndzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej