
Składniki
2 sztuki
null
null
1 szklanka
1 łyżka
0.2 szklanki
2 sztuki
1.5 szklanki
2 sztuki
1 szklanka
1 łyżka
1 szklanka
250 gramów
1 łyżka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż zalej szklanka oliwy.
Krok 2
Bulion Knorr wymieszaj z 0,5 szklanki gorącej wody i kurkumą. Wlej do ryżu i gotuj 20 minut. Zestaw z ognia i trzymaj w cieple.
Krok 3
Mięso pokrój w kostkę, oprósz solą i pieprzem. Obrane jabłka pokrój w kostkę, obrana cebulę pokrój również w kostkę i podsmaż na 2 łyżkach oliwy. Dodaj mięso, jabłka, wiórki i przyprawy.
Krok 4
Wlej 5 łyżek wody i duś około 30 minut.
Krok 5
Gdy mięso będzie miękkie, wlej śmietanę wymieszana z mąka. Zagotuj i zestaw z ognia.
Krok 6
Jogurt wymieszaj z żółtkami i curry. Wlej do mięsa. Banany pokrój w plasterki. Podsmaż na reszcie oliwy, osącz z tłuszczu. Na półmisek wyłóż ryż a na nim mięso i banany.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej