Egzotyczna potrawa z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Egzotyczna potrawa z ryżem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
9 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

1 szklanka

1 łyżka

0.2 szklanki

2 sztuki

1.5 szklanki

2 sztuki

1 szklanka

1 łyżka

1 szklanka

250 gramów

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż zalej szklanka oliwy.

Krok 2

Bulion Knorr wymieszaj z 0,5 szklanki gorącej wody i kurkumą. Wlej do ryżu i gotuj 20 minut. Zestaw z ognia i trzymaj w cieple.

Krok 3

Mięso pokrój w kostkę, oprósz solą i pieprzem. Obrane jabłka pokrój w kostkę, obrana cebulę pokrój również w kostkę i podsmaż na 2 łyżkach oliwy. Dodaj mięso, jabłka, wiórki i przyprawy.

Krok 4

Wlej 5 łyżek wody i duś około 30 minut.

Krok 5

Gdy mięso będzie miękkie, wlej śmietanę wymieszana z mąka. Zagotuj i zestaw z ognia.

Krok 6

Jogurt wymieszaj z żółtkami i curry. Wlej do mięsa. Banany pokrój w plasterki. Podsmaż na reszcie oliwy, osącz z tłuszczu. Na półmisek wyłóż ryż a na nim mięso i banany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Egzotyczna potrawa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Egzotyczna potrawa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Egzotyczna potrawa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Egzotyczna potrawa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Egzotyczna potrawa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Egzotyczna potrawa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Egzotyczna potrawa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Egzotyczna potrawa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kotlety mielone z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej