Egzotyczna potrawa z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Egzotyczna potrawa z ryżem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
9 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

1 szklanka

1 łyżka

0.2 szklanki

2 sztuki

1.5 szklanki

2 sztuki

1 szklanka

1 łyżka

1 szklanka

250 gramów

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż zalej szklanka oliwy.

Krok 2

Bulion Knorr wymieszaj z 0,5 szklanki gorącej wody i kurkumą. Wlej do ryżu i gotuj 20 minut. Zestaw z ognia i trzymaj w cieple.

Krok 3

Mięso pokrój w kostkę, oprósz solą i pieprzem. Obrane jabłka pokrój w kostkę, obrana cebulę pokrój również w kostkę i podsmaż na 2 łyżkach oliwy. Dodaj mięso, jabłka, wiórki i przyprawy.

Krok 4

Wlej 5 łyżek wody i duś około 30 minut.

Krok 5

Gdy mięso będzie miękkie, wlej śmietanę wymieszana z mąka. Zagotuj i zestaw z ognia.

Krok 6

Jogurt wymieszaj z żółtkami i curry. Wlej do mięsa. Banany pokrój w plasterki. Podsmaż na reszcie oliwy, osącz z tłuszczu. Na półmisek wyłóż ryż a na nim mięso i banany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Egzotyczna potrawa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Egzotyczna potrawa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Egzotyczna potrawa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Egzotyczna potrawa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Egzotyczna potrawa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Egzotyczna potrawa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Egzotyczna potrawa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Egzotyczna potrawa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej