
Składniki
2 sztuki
null
null
1 szklanka
1 łyżka
0.2 szklanki
2 sztuki
1.5 szklanki
2 sztuki
1 szklanka
1 łyżka
1 szklanka
250 gramów
1 łyżka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż zalej szklanka oliwy.
Krok 2
Bulion Knorr wymieszaj z 0,5 szklanki gorącej wody i kurkumą. Wlej do ryżu i gotuj 20 minut. Zestaw z ognia i trzymaj w cieple.
Krok 3
Mięso pokrój w kostkę, oprósz solą i pieprzem. Obrane jabłka pokrój w kostkę, obrana cebulę pokrój również w kostkę i podsmaż na 2 łyżkach oliwy. Dodaj mięso, jabłka, wiórki i przyprawy.
Krok 4
Wlej 5 łyżek wody i duś około 30 minut.
Krok 5
Gdy mięso będzie miękkie, wlej śmietanę wymieszana z mąka. Zagotuj i zestaw z ognia.
Krok 6
Jogurt wymieszaj z żółtkami i curry. Wlej do mięsa. Banany pokrój w plasterki. Podsmaż na reszcie oliwy, osącz z tłuszczu. Na półmisek wyłóż ryż a na nim mięso i banany.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej