Homiłki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Homiłki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

123 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżka

2 łyżki

1000 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser wyrabiamy na gładką masę z dodatkiem masła i mięty. Formujemy zgrabne małe kulki, które rozkładamy na blasze.

Krok 2

Blachę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 75° i zostawiamy lekko uchylone drzwiczki. Po 45 minutach suszenia kulek w piekarniku wyjmujemy je i odstawiamy na pół dnia w ciepłe i suche miejsce.

Krok 3

Następnie ostrożnie przekładamy kuleczki do dużego słoja i zalewamy oliwą. Tak zakonserwowane homiłki możemy przechowywać przez miesiąc.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Homiłki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Homiłki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Homiłki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Homiłki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Homiłki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Homiłki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Homiłki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Homiłki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Smażone tofu ze szpinakiem
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej