Homiłki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Homiłki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

123 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżka

2 łyżki

1000 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser wyrabiamy na gładką masę z dodatkiem masła i mięty. Formujemy zgrabne małe kulki, które rozkładamy na blasze.

Krok 2

Blachę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 75° i zostawiamy lekko uchylone drzwiczki. Po 45 minutach suszenia kulek w piekarniku wyjmujemy je i odstawiamy na pół dnia w ciepłe i suche miejsce.

Krok 3

Następnie ostrożnie przekładamy kuleczki do dużego słoja i zalewamy oliwą. Tak zakonserwowane homiłki możemy przechowywać przez miesiąc.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Homiłki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Homiłki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Homiłki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Homiłki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Homiłki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Homiłki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Homiłki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Homiłki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Owocowe grzanki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej