Homiłki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Homiłki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
125 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1000 mililitrów

1 kilogram

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser wyrabiamy na gładką masę z dodatkiem masła i mięty. Formujemy zgrabne małe kulki, które rozkładamy na blasze.

Krok 2

Blachę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 75° i zostawiamy lekko uchylone drzwiczki. Po 45 minutach suszenia kulek w piekarniku wyjmujemy je i odstawiamy na pół dnia w ciepłe i suche miejsce.

Krok 3

Następnie ostrożnie przekładamy kuleczki do dużego słoja i zalewamy oliwą. Tak zakonserwowane homiłki możemy przechowywać przez miesiąc.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Homiłki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Homiłki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Homiłki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Homiłki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Homiłki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Homiłki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Homiłki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Homiłki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Deska serów
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej