Homiłki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Homiłki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

123 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżka

2 łyżki

1000 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser wyrabiamy na gładką masę z dodatkiem masła i mięty. Formujemy zgrabne małe kulki, które rozkładamy na blasze.

Krok 2

Blachę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 75° i zostawiamy lekko uchylone drzwiczki. Po 45 minutach suszenia kulek w piekarniku wyjmujemy je i odstawiamy na pół dnia w ciepłe i suche miejsce.

Krok 3

Następnie ostrożnie przekładamy kuleczki do dużego słoja i zalewamy oliwą. Tak zakonserwowane homiłki możemy przechowywać przez miesiąc.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Homiłki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Homiłki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Homiłki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Homiłki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Homiłki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Homiłki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Homiłki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Homiłki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.

Czytaj więcej