Składniki
1 łyżka
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab rozbijamy, przyprawiamy solą oraz pieprzem. Panierujemy w mące a następnie w rozmąconym jajku. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor na średnim ogniu , jak zostało nam jajko można dolać do smażącego się kotleta. Smacznego:)
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej