Mięso drobiowe mielone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięso drobiowe mielone

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

3 łyżki

3 sztuki

1 pęczek

1 sztuka

3 sztuki

0.5 szklanki

700 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno pokrój, a następnie zeszklij na patelni.

Krok 2

Bułkę namocz i odciśnij. Koperek posiekaj.

Krok 3

Do mielonego mięsa dodaj cebulę, bułkę i jajko. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 4

Wyrób mięsną masę, po czym posmaruj nią wafle i załóż jeden na drugi.

Krok 5

Zwiń w roladę i pokrój w kromeczki.

Krok 6

Pozostałe dwa jajka roztrzep. Dodaj posiekany koperek, mleko i mąkę. Kromeczki zanurzaj w cieście i smaż na tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięso drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięso drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięso drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięso drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięso drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięso drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięso drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięso drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pieczony pstrąg
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej