Mięso drobiowe mielone przepis – Zobacz na przepisy.pl

Mięso drobiowe mielone

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

3 łyżki

3 sztuki

1 pęczek

1 sztuka

3 sztuki

0.5 szklanki

700 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno pokrój, a następnie zeszklij na patelni.

Krok 2

Bułkę namocz i odciśnij. Koperek posiekaj.

Krok 3

Do mielonego mięsa dodaj cebulę, bułkę i jajko. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 4

Wyrób mięsną masę, po czym posmaruj nią wafle i załóż jeden na drugi.

Krok 5

Zwiń w roladę i pokrój w kromeczki.

Krok 6

Pozostałe dwa jajka roztrzep. Dodaj posiekany koperek, mleko i mąkę. Kromeczki zanurzaj w cieście i smaż na tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięso drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięso drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięso drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięso drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięso drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięso drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięso drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej