
Składniki
1 sztuka
null
3 łyżki
3 sztuki
1 pęczek
1 sztuka
3 sztuki
0.5 szklanki
700 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno pokrój, a następnie zeszklij na patelni.
Krok 2
Bułkę namocz i odciśnij. Koperek posiekaj.
Krok 3
Do mielonego mięsa dodaj cebulę, bułkę i jajko. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 4
Wyrób mięsną masę, po czym posmaruj nią wafle i załóż jeden na drugi.
Krok 5
Zwiń w roladę i pokrój w kromeczki.
Krok 6
Pozostałe dwa jajka roztrzep. Dodaj posiekany koperek, mleko i mąkę. Kromeczki zanurzaj w cieście i smaż na tłuszczu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























