
Składniki
1 sztuka
null
3 łyżki
3 sztuki
1 pęczek
1 sztuka
3 sztuki
0.5 szklanki
700 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno pokrój, a następnie zeszklij na patelni.
Krok 2
Bułkę namocz i odciśnij. Koperek posiekaj.
Krok 3
Do mielonego mięsa dodaj cebulę, bułkę i jajko. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 4
Wyrób mięsną masę, po czym posmaruj nią wafle i załóż jeden na drugi.
Krok 5
Zwiń w roladę i pokrój w kromeczki.
Krok 6
Pozostałe dwa jajka roztrzep. Dodaj posiekany koperek, mleko i mąkę. Kromeczki zanurzaj w cieście i smaż na tłuszczu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej