Mięso drobiowe mielone

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

3 łyżki

3 sztuki

1 pęczek

1 sztuka

3 sztuki

0.5 szklanki

700 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno pokrój, a następnie zeszklij na patelni.

Krok 2

Bułkę namocz i odciśnij. Koperek posiekaj.

Krok 3

Do mielonego mięsa dodaj cebulę, bułkę i jajko. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 4

Wyrób mięsną masę, po czym posmaruj nią wafle i załóż jeden na drugi.

Krok 5

Zwiń w roladę i pokrój w kromeczki.

Krok 6

Pozostałe dwa jajka roztrzep. Dodaj posiekany koperek, mleko i mąkę. Kromeczki zanurzaj w cieście i smaż na tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięso drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięso drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięso drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięso drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięso drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięso drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięso drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
18 osób ogląda przepis:
Sałatka grecka z fetą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej