Mięso drobiowe mielone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięso drobiowe mielone

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

3 łyżki

3 sztuki

1 pęczek

1 sztuka

3 sztuki

0.5 szklanki

700 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno pokrój, a następnie zeszklij na patelni.

Krok 2

Bułkę namocz i odciśnij. Koperek posiekaj.

Krok 3

Do mielonego mięsa dodaj cebulę, bułkę i jajko. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 4

Wyrób mięsną masę, po czym posmaruj nią wafle i załóż jeden na drugi.

Krok 5

Zwiń w roladę i pokrój w kromeczki.

Krok 6

Pozostałe dwa jajka roztrzep. Dodaj posiekany koperek, mleko i mąkę. Kromeczki zanurzaj w cieście i smaż na tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięso drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięso drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięso drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięso drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięso drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięso drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięso drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięso drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej