
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
150 mililitrów
110 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj patelnię do smażenia naleśników. Jeśli wymaga ona smarowania tłuszczem, przygotuj odrobinę oleju i natłuść patelnię.
Krok 2
Oddziel żółtko od białka. Białka ubij na sztywną pianę.
Krok 3
Zmiksuj mleko, żółtko, mąkę i Delikat. Delikatnie połącz z ubitą pianą z białek.
Krok 4
Cukinię umyj i pokrój na krążki grubości pół centymetra.
Krok 5
Zanurzaj krążki w cieście i kładź je na rozgrzaną patelnię. Smaż z każdej strony przez około 1 minutę, do zrumienienia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej