
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
150 mililitrów
110 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj patelnię do smażenia naleśników. Jeśli wymaga ona smarowania tłuszczem, przygotuj odrobinę oleju i natłuść patelnię.
Krok 2
Oddziel żółtko od białka. Białka ubij na sztywną pianę.
Krok 3
Zmiksuj mleko, żółtko, mąkę i Delikat. Delikatnie połącz z ubitą pianą z białek.
Krok 4
Cukinię umyj i pokrój na krążki grubości pół centymetra.
Krok 5
Zanurzaj krążki w cieście i kładź je na rozgrzaną patelnię. Smaż z każdej strony przez około 1 minutę, do zrumienienia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej