
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
150 mililitrów
110 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj patelnię do smażenia naleśników. Jeśli wymaga ona smarowania tłuszczem, przygotuj odrobinę oleju i natłuść patelnię.
Krok 2
Oddziel żółtko od białka. Białka ubij na sztywną pianę.
Krok 3
Zmiksuj mleko, żółtko, mąkę i Delikat. Delikatnie połącz z ubitą pianą z białek.
Krok 4
Cukinię umyj i pokrój na krążki grubości pół centymetra.
Krok 5
Zanurzaj krążki w cieście i kładź je na rozgrzaną patelnię. Smaż z każdej strony przez około 1 minutę, do zrumienienia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej