Krążki cukinii w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krążki cukinii w cieście

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

150 mililitrów

110 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj patelnię do smażenia naleśników. Jeśli wymaga ona smarowania tłuszczem, przygotuj odrobinę oleju i natłuść patelnię.

Krok 2

Oddziel żółtko od białka. Białka ubij na sztywną pianę.

Krok 3

Zmiksuj mleko, żółtko, mąkę i Delikat. Delikatnie połącz z ubitą pianą z białek.

Krok 4

Cukinię umyj i pokrój na krążki grubości pół centymetra.

Krok 5

Zanurzaj krążki w cieście i kładź je na rozgrzaną patelnię. Smaż z każdej strony przez około 1 minutę, do zrumienienia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krążki cukinii w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krążki cukinii w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krążki cukinii w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krążki cukinii w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krążki cukinii w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krążki cukinii w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krążki cukinii w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krążki cukinii w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej