Krążki cukinii w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krążki cukinii w cieście

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

150 mililitrów

110 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj patelnię do smażenia naleśników. Jeśli wymaga ona smarowania tłuszczem, przygotuj odrobinę oleju i natłuść patelnię.

Krok 2

Oddziel żółtko od białka. Białka ubij na sztywną pianę.

Krok 3

Zmiksuj mleko, żółtko, mąkę i Delikat. Delikatnie połącz z ubitą pianą z białek.

Krok 4

Cukinię umyj i pokrój na krążki grubości pół centymetra.

Krok 5

Zanurzaj krążki w cieście i kładź je na rozgrzaną patelnię. Smaż z każdej strony przez około 1 minutę, do zrumienienia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krążki cukinii w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krążki cukinii w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krążki cukinii w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krążki cukinii w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krążki cukinii w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krążki cukinii w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krążki cukinii w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krążki cukinii w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Tajska zupa krewetkowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej