Krążki cukinii w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krążki cukinii w cieście

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

110 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj patelnię do smażenia naleśników. Jeśli wymaga ona smarowania tłuszczem, przygotuj odrobinę oleju i natłuść patelnię.

Krok 2

Oddziel żółtko od białka. Białka ubij na sztywną pianę.

Krok 3

Zmiksuj mleko, żółtko, mąkę i Delikat. Delikatnie połącz z ubitą pianą z białek.

Krok 4

Cukinię umyj i pokrój na krążki grubości pół centymetra.

Krok 5

Zanurzaj krążki w cieście i kładź je na rozgrzaną patelnię. Smaż z każdej strony przez około 1 minutę, do zrumienienia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krążki cukinii w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krążki cukinii w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krążki cukinii w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krążki cukinii w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krążki cukinii w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krążki cukinii w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krążki cukinii w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krążki cukinii w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ziemniaki gratin
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej