Amur po litewsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Amur po litewsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

250 mililitrów

80 gramów

20 gramów

30 gramów

40 gramów

80 gramów

40 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczonego i wypatroszonego amura umyj, a następnie przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 2

Posyp pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 3

Posyp przyprawami, tłuszczem i upiecz w piekarniku.

Krok 4

Migdały sparz, obierz ze skórki i zetrzyj.

Krok 5

Rozgrzej tłuszcz, wymieszaj z mąką i zasmaż.

Krok 6

Powoli wlewaj zimne mleko. Zagotuj, a następnie połącz z kawiorem i migdałami. Dopraw.

Krok 7

Sosem zalej rybę. Posyp tartym serem i zapiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Amur po litewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Amur po litewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Amur po litewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Amur po litewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Amur po litewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Amur po litewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Amur po litewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Amur po litewsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.

Czytaj więcej

Soczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.

Czytaj więcej