
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
250 mililitrów
80 gramów
20 gramów
30 gramów
40 gramów
80 gramów
40 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczonego i wypatroszonego amura umyj, a następnie przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości i pokrój ukośnie na porcje.
Krok 2
Posyp pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.
Krok 3
Posyp przyprawami, tłuszczem i upiecz w piekarniku.
Krok 4
Migdały sparz, obierz ze skórki i zetrzyj.
Krok 5
Rozgrzej tłuszcz, wymieszaj z mąką i zasmaż.
Krok 6
Powoli wlewaj zimne mleko. Zagotuj, a następnie połącz z kawiorem i migdałami. Dopraw.
Krok 7
Sosem zalej rybę. Posyp tartym serem i zapiecz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej