
Składniki
100 gramów
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 pęczek
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso kurczaka oddziel od kości i pozbądź się skóry, następnie zmiel mięso.
Krok 2
Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj.
Krok 4
Z masy mięsnej ulep pulpeciki. Pulpety gotuj na rosole, na małym ogniu przez około 15-20 minut.
Krok 5
Po ugotowaniu pulpetów wyjmij je, a do wywaru dorzuć pokrojone w kostkę warzywa: marchew, seler oraz pietruszkę. Gotuj je do momentu, w którym staną się całkiem miękkie.
Krok 6
Zagęść całość Zasmażką błyskawiczną jasną Knorr. Pulpety dobrze komponują się smakowo z ziemniakami lub ryżem, polanymi sosem.
Krok 3
W garnku zagotuj 1,5 lt wody i rozprowadź w niej kostki Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej