Dietetyczny pulpet z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dietetyczny pulpet z kurczaka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kurczaka oddziel od kości i pozbądź się skóry, następnie zmiel mięso.

Krok 2

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj.

Krok 4

Z masy mięsnej ulep pulpeciki. Pulpety gotuj na rosole, na małym ogniu przez około 15-20 minut.

Krok 5

Po ugotowaniu pulpetów wyjmij je, a do wywaru dorzuć pokrojone w kostkę warzywa: marchew, seler oraz pietruszkę. Gotuj je do momentu, w którym staną się całkiem miękkie.

Krok 6

Zagęść całość Zasmażką błyskawiczną jasną Knorr. Pulpety dobrze komponują się smakowo z ziemniakami lub ryżem, polanymi sosem.

Krok 3

W garnku zagotuj 1,5 lt wody i rozprowadź w niej kostki Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dietetyczny pulpet z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dietetyczny pulpet z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dietetyczny pulpet z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dietetyczny pulpet z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dietetyczny pulpet z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dietetyczny pulpet z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dietetyczny pulpet z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dietetyczny pulpet z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chipsy z tortilli
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej