Dietetyczny pulpet z kurczaka

Autor: tommy tommy

ratingratingratingratingrating

1

14 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

100 gramów

1 pęczek

0

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kurczaka oddziel od kości i pozbądź się skóry, następnie zmiel mięso.

Krok 2

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj.

Krok 4

Z masy mięsnej ulep pulpeciki. Pulpety gotuj na rosole, na małym ogniu przez około 15-20 minut.

Krok 5

Po ugotowaniu pulpetów wyjmij je, a do wywaru dorzuć pokrojone w kostkę warzywa: marchew, seler oraz pietruszkę. Gotuj je do momentu, w którym staną się całkiem miękkie.

Krok 6

Zagęść całość Zasmażką błyskawiczną jasną Knorr. Pulpety dobrze komponują się smakowo z ziemniakami lub ryżem, polanymi sosem.

Krok 3

W garnku zagotuj 1,5 lt wody i rozprowadź w niej kostki Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej