Słodkie ciasto z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodkie ciasto z cukinią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

2 łyżki

3 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

1 szklanka

1 łyżka

2 szklanki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię umyj dokładnie, osusz i zetrzyj na tarce.

Krok 2

W dużej misce wymieszaj oba gatunki mąki, dodaj proszek do pieczenia, sodę, cynamon i sól. Wymieszaj.

Krok 3

Jajka ubij razem z olejem, wanilią i cukrem, stopniowo dodaj do mąki i zagnieć na jednolite gładkie ciasto.

Krok 4

Wymieszaj z posiekanymi orzechami włoskimi i cukinią.

Krok 5

Przełóż ciasto do natłuszczonej i oprószonej bułką tartą blachy i piecz przez ok. 60 minut w temperaturze 180-200 stopni.

Krok 6

Przed podaniem ciasto udekoruj lukrem lub cukrem pudrem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodkie ciasto z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodkie ciasto z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodkie ciasto z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodkie ciasto z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodkie ciasto z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodkie ciasto z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodkie ciasto z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodkie ciasto z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Meksykański kociołek
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej