
Składniki
1 sztuka
1 szklanka
2 łyżki
3 sztuki
0.5 łyżeczki
0.5 szklanki
1 szklanka
1 łyżka
2 szklanki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię umyj dokładnie, osusz i zetrzyj na tarce.
Krok 2
W dużej misce wymieszaj oba gatunki mąki, dodaj proszek do pieczenia, sodę, cynamon i sól. Wymieszaj.
Krok 3
Jajka ubij razem z olejem, wanilią i cukrem, stopniowo dodaj do mąki i zagnieć na jednolite gładkie ciasto.
Krok 4
Wymieszaj z posiekanymi orzechami włoskimi i cukinią.
Krok 5
Przełóż ciasto do natłuszczonej i oprószonej bułką tartą blachy i piecz przez ok. 60 minut w temperaturze 180-200 stopni.
Krok 6
Przed podaniem ciasto udekoruj lukrem lub cukrem pudrem.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























