Słodkie ciasto z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodkie ciasto z cukinią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

2 łyżki

3 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

1 szklanka

1 łyżka

2 szklanki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię umyj dokładnie, osusz i zetrzyj na tarce.

Krok 2

W dużej misce wymieszaj oba gatunki mąki, dodaj proszek do pieczenia, sodę, cynamon i sól. Wymieszaj.

Krok 3

Jajka ubij razem z olejem, wanilią i cukrem, stopniowo dodaj do mąki i zagnieć na jednolite gładkie ciasto.

Krok 4

Wymieszaj z posiekanymi orzechami włoskimi i cukinią.

Krok 5

Przełóż ciasto do natłuszczonej i oprószonej bułką tartą blachy i piecz przez ok. 60 minut w temperaturze 180-200 stopni.

Krok 6

Przed podaniem ciasto udekoruj lukrem lub cukrem pudrem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodkie ciasto z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodkie ciasto z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodkie ciasto z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodkie ciasto z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodkie ciasto z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodkie ciasto z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodkie ciasto z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodkie ciasto z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej