Marynata do karkówki z dodatkiem imbiru

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

50 mililitrów

100 mililitrów

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

10 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Imbir obierz za pomocą łyżki, pokrój w plastry.

Krok 2

Czosnek i cebule posiekaj nie za drobno.

Krok 3

Wlej wodę do garnka dodaj Kostkę rosołową Knorr, i pozostałe składniki, wszystko razem zagotuj i wystudź. Zamarynuj 1 kg karkówki przez 12 godz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynata do karkówki z dodatkiem imbiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynata do karkówki z dodatkiem imbiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynata do karkówki z dodatkiem imbiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynata do karkówki z dodatkiem imbiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynata do karkówki z dodatkiem imbiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynata do karkówki z dodatkiem imbiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynata do karkówki z dodatkiem imbiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Marynata do karkówki z dodatkiem imbiruMarynata do karkówki z dodatkiem imbiru

Przepis na marynatę z dodatkiem imbiru na pewno przypadnie do gustu wszystkim tym, którzy chcą jak najlepiej wydobyć głębię smaku wyśmienitego mięsa wieprzowego. Karkówkę możesz przygotować na wiele sposobów – grillowaną w plastrach, pieczoną w całości lub duszoną w rękawie. Marynata do karkówki z dodatkiem imbiru sprawi, że mięso będzie kruche i niezwykle soczyste. Składa się z perfekcyjnej mieszanki składników. Wyrazisty smak czosnku, sosu sojowego i rybnego został złagodzony dodatkiem miodu. Dzięki tak przyrządzonej marynacie, przygotowywana przez Ciebie karkówka będzie wyróżniała się oryginalnym, nieco orientalnym posmakiem. Wszystko to dzięki użyciu wyraźnie wyczuwalnego i dodającego pikantności imbiru. Składniki podane w przepisie wystarczają na zamarynowanie kilograma karkówki. Upieczone mięso podawaj z bukietem warzyw gotowanych na parze, ryżem przyrządzonym na sypko lub kaszą, np. gryczaną. Taki zestaw stanowi świetną inspirację na pyszny obiad. Zainspiruj się poniższym przepisem na marynatę do karkówki z dodatkiem imbiru. Pobierz listę składników i podziel się z nami swoją opinią w komentarzu.