Marynata do karkówki z dodatkiem imbiru przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynata do karkówki z dodatkiem imbiru

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

50 mililitrów

100 mililitrów

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

10 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Imbir obierz za pomocą łyżki, pokrój w plastry.

Krok 2

Czosnek i cebule posiekaj nie za drobno.

Krok 3

Wlej wodę do garnka dodaj Kostkę rosołową Knorr, i pozostałe składniki, wszystko razem zagotuj i wystudź. Zamarynuj 1 kg karkówki przez 12 godz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynata do karkówki z dodatkiem imbiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynata do karkówki z dodatkiem imbiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynata do karkówki z dodatkiem imbiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynata do karkówki z dodatkiem imbiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynata do karkówki z dodatkiem imbiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynata do karkówki z dodatkiem imbiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynata do karkówki z dodatkiem imbiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynata do karkówki z dodatkiem imbiru - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bogracz z kluseczkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Marynata do karkówki z dodatkiem imbiruMarynata do karkówki z dodatkiem imbiru

Przepis na marynatę z dodatkiem imbiru na pewno przypadnie do gustu wszystkim tym, którzy chcą jak najlepiej wydobyć głębię smaku wyśmienitego mięsa wieprzowego. Karkówkę możesz przygotować na wiele sposobów – grillowaną w plastrach, pieczoną w całości lub duszoną w rękawie. Marynata do karkówki z dodatkiem imbiru sprawi, że mięso będzie kruche i niezwykle soczyste. Składa się z perfekcyjnej mieszanki składników. Wyrazisty smak czosnku, sosu sojowego i rybnego został złagodzony dodatkiem miodu. Dzięki tak przyrządzonej marynacie, przygotowywana przez Ciebie karkówka będzie wyróżniała się oryginalnym, nieco orientalnym posmakiem. Wszystko to dzięki użyciu wyraźnie wyczuwalnego i dodającego pikantności imbiru. Składniki podane w przepisie wystarczają na zamarynowanie kilograma karkówki. Upieczone mięso podawaj z bukietem warzyw gotowanych na parze, ryżem przyrządzonym na sypko lub kaszą, np. gryczaną. Taki zestaw stanowi świetną inspirację na pyszny obiad. Zainspiruj się poniższym przepisem na marynatę do karkówki z dodatkiem imbiru. Pobierz listę składników i podziel się z nami swoją opinią w komentarzu.