Marynata do karkówki z musztardą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

192 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

119 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 opakowanie

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule i czosnek drobno posiekaj.

Krok 2

Do miski włóż musztardę dodaj cebulę czosnek majeranek i oliwę, dopraw do smaku Knorr przyprawa do karkówki i pieprzem, dokładnie połącz wszystkie składniki.

Krok 3

Natrzyj dokładnie karkówkę przygotowana marynatą i odstaw do marynowania pod przykryciem na 6 godz.

0

Opinie o przepisie

Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Marynata do karkówki z musztardąMarynata do karkówki z musztardą

Podstawą idealnie przyrządzonej karkówki jest wyrazista marynata. Soczyste i jednocześnie kruche mięso świetnie sprawdzi się jako główny element dobrego obiadu. Kluczowym składnikiem marynaty z tego przepisu jest musztarda francuska – jej intensywny, nieco pikantny smak doskonale współgra z majerankiem i czosnkiem. Pamiętaj jednak o tym, że możesz modyfikować intensywność zalewy w zależności od tego, jakiego rodzaju musztardy użyjesz. Jeśli preferujesz łagodniejsze smaki, wybierz np. kremską. Karkówka będzie też doskonale smakować, jeśli do marynaty dodasz liść laurowy i zioła prowansalskie. Dokładnie natarta karkówka powinna marynować się przez co najmniej 6 godzin, najlepiej w chłodnym miejscu. Gotowe, upieczone mięso możesz serwować jako danie obiadowe lub jeść jako dodatek do chleba. W drugim przypadku świetnie sprawdzi się na wczesną kolację. Skomponuj ją z prostą sałatką na bazie sałaty lodowej i świeżych warzyw. Wypróbuj przepis na marynatę do karkówki z musztardą i przygotuj dzięki niej pyszne mięso. Nie zapomnij podzielić się swoją opinią w komentarzu.