Marynata do karkówki z musztardą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynata do karkówki z musztardą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

197 osób wydrukowało

Pobierz pdf

131 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

180 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule i czosnek drobno posiekaj.

Marynata do karkówki z musztardą - Krok 1

Krok 2

Do miski włóż musztardę dodaj cebulę czosnek majeranek i oliwę, dopraw do smaku Knorr przyprawa do karkówki i pieprzem, dokładnie połącz wszystkie składniki.

Marynata do karkówki z musztardą - Krok 2

Krok 3

Natrzyj dokładnie karkówkę przygotowana marynatą i odstaw do marynowania pod przykryciem na 6 godz.

Marynata do karkówki z musztardą - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynata do karkówki z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynata do karkówki z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynata do karkówki z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynata do karkówki z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynata do karkówki z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynata do karkówki z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynata do karkówki z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynata do karkówki z musztardą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Marynata do karkówki z musztardąMarynata do karkówki z musztardą

Podstawą idealnie przyrządzonej karkówki jest wyrazista marynata. Soczyste i jednocześnie kruche mięso świetnie sprawdzi się jako główny element dobrego obiadu. Kluczowym składnikiem marynaty z tego przepisu jest musztarda francuska – jej intensywny, nieco pikantny smak doskonale współgra z majerankiem i czosnkiem. Pamiętaj jednak o tym, że możesz modyfikować intensywność zalewy w zależności od tego, jakiego rodzaju musztardy użyjesz. Jeśli preferujesz łagodniejsze smaki, wybierz np. kremską. Karkówka będzie też doskonale smakować, jeśli do marynaty dodasz liść laurowy i zioła prowansalskie. Dokładnie natarta karkówka powinna marynować się przez co najmniej 6 godzin, najlepiej w chłodnym miejscu. Gotowe, upieczone mięso możesz serwować jako danie obiadowe lub jeść jako dodatek do chleba. W drugim przypadku świetnie sprawdzi się na wczesną kolację. Skomponuj ją z prostą sałatką na bazie sałaty lodowej i świeżych warzyw. Wypróbuj przepis na marynatę do karkówki z musztardą i przygotuj dzięki niej pyszne mięso. Nie zapomnij podzielić się swoją opinią w komentarzu.