Marynata do karkówki z musztardą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynata do karkówki z musztardą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

198 osób wydrukowało

Pobierz pdf

149 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

180 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule i czosnek drobno posiekaj.

Marynata do karkówki z musztardą - Krok 1

Krok 2

Do miski włóż musztardę dodaj cebulę czosnek majeranek i oliwę, dopraw do smaku Knorr przyprawa do karkówki i pieprzem, dokładnie połącz wszystkie składniki.

Marynata do karkówki z musztardą - Krok 2

Krok 3

Natrzyj dokładnie karkówkę przygotowana marynatą i odstaw do marynowania pod przykryciem na 6 godz.

Marynata do karkówki z musztardą - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynata do karkówki z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynata do karkówki z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynata do karkówki z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynata do karkówki z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynata do karkówki z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynata do karkówki z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynata do karkówki z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynata do karkówki z musztardą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Marynata do karkówki z musztardąMarynata do karkówki z musztardą

Podstawą idealnie przyrządzonej karkówki jest wyrazista marynata. Soczyste i jednocześnie kruche mięso świetnie sprawdzi się jako główny element dobrego obiadu. Kluczowym składnikiem marynaty do karkówki z tego przepisu jest musztarda francuska – jej intensywny, nieco pikantny smak doskonale współgra z majerankiem i czosnkiem. Koniec z nijakimi posiłkami! Karkówka marynowana w musztardzie będzie rozpływać się w ustach.

Dla kogo?

Wielbiciele wieprzowiny powinni mieć tę recepturę zawsze pod ręką. Kompozycja idealnie dobranych dodatków wyeksponuje wszystkie jej walory. Wypróbuj przepis na marynatę do karkówki z musztardą i przygotuj dzięki niej pyszne mięso.

Na jaką okazję?

Dokładnie natarta karkówka marynowana w musztardzie powinna pozostać w niej przez co najmniej 6 godzin, najlepiej w chłodnym miejscu. Marynata z musztardy potrzebuje trochę czasu, by zadziałać i przeniknąć przez mięsne włókna. Cierpliwość się opłaci! Gotowe, upieczone mięso możesz serwować jako danie obiadowe lub jeść jako dodatek do chleba. W drugim przypadku świetnie sprawdzi się na wczesną kolację. Skomponuj ją z prostą sałatką na bazie sałaty lodowej i świeżych warzyw.

Czy wiesz, że?

Pamiętaj o tym, że możesz modyfikować intensywność marynaty do karkówki z musztardą w zależności od tego, jakiego rodzaju musztardy użyjesz. Jeśli preferujesz łagodniejsze smaki, wybierz np. kremską.

Dla urozmaicenia:

Karkówka marynowana w musztardzie będzie też doskonale smakować, jeśli do zalewy dodasz liść laurowy i zioła prowansalskie. Nie zapomnij podzielić się w komentarzu swoją opinią na temat marynaty do mięsa z musztardą. Smacznego!