
Składniki
180 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule i czosnek drobno posiekaj.

Krok 2
Do miski włóż musztardę dodaj cebulę czosnek majeranek i oliwę, dopraw do smaku Knorr przyprawa do karkówki i pieprzem, dokładnie połącz wszystkie składniki.

Krok 3
Natrzyj dokładnie karkówkę przygotowana marynatą i odstaw do marynowania pod przykryciem na 6 godz.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Marynata do karkówki z musztardą
Podstawą idealnie przyrządzonej karkówki jest wyrazista marynata. Soczyste i jednocześnie kruche mięso świetnie sprawdzi się jako główny element dobrego obiadu. Kluczowym składnikiem marynaty do karkówki z tego przepisu jest musztarda francuska – jej intensywny, nieco pikantny smak doskonale współgra z majerankiem i czosnkiem. Koniec z nijakimi posiłkami! Karkówka marynowana w musztardzie będzie rozpływać się w ustach.
Dla kogo?
Wielbiciele wieprzowiny powinni mieć tę recepturę zawsze pod ręką. Kompozycja idealnie dobranych dodatków wyeksponuje wszystkie jej walory. Wypróbuj przepis na marynatę do karkówki z musztardą i przygotuj dzięki niej pyszne mięso.
Na jaką okazję?
Dokładnie natarta karkówka marynowana w musztardzie powinna pozostać w niej przez co najmniej 6 godzin, najlepiej w chłodnym miejscu. Marynata z musztardy potrzebuje trochę czasu, by zadziałać i przeniknąć przez mięsne włókna. Cierpliwość się opłaci! Gotowe, upieczone mięso możesz serwować jako danie obiadowe lub jeść jako dodatek do chleba. W drugim przypadku świetnie sprawdzi się na wczesną kolację. Skomponuj ją z prostą sałatką na bazie sałaty lodowej i świeżych warzyw.
Czy wiesz, że?
Pamiętaj o tym, że możesz modyfikować intensywność marynaty do karkówki z musztardą w zależności od tego, jakiego rodzaju musztardy użyjesz. Jeśli preferujesz łagodniejsze smaki, wybierz np. kremską.
Dla urozmaicenia:
Karkówka marynowana w musztardzie będzie też doskonale smakować, jeśli do zalewy dodasz liść laurowy i zioła prowansalskie. Nie zapomnij podzielić się w komentarzu swoją opinią na temat marynaty do mięsa z musztardą. Smacznego!