Marynata do karkówki z musztardą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Marynata do karkówki z musztardą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

193 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

122 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

180 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule i czosnek drobno posiekaj.

Marynata do karkówki z musztardą - Krok 1

Krok 2

Do miski włóż musztardę dodaj cebulę czosnek majeranek i oliwę, dopraw do smaku Knorr przyprawa do karkówki i pieprzem, dokładnie połącz wszystkie składniki.

Marynata do karkówki z musztardą - Krok 2

Krok 3

Natrzyj dokładnie karkówkę przygotowana marynatą i odstaw do marynowania pod przykryciem na 6 godz.

Marynata do karkówki z musztardą - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynata do karkówki z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynata do karkówki z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynata do karkówki z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynata do karkówki z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynata do karkówki z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynata do karkówki z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynata do karkówki z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Marynata do karkówki z musztardąMarynata do karkówki z musztardą

Podstawą idealnie przyrządzonej karkówki jest wyrazista marynata. Soczyste i jednocześnie kruche mięso świetnie sprawdzi się jako główny element dobrego obiadu. Kluczowym składnikiem marynaty z tego przepisu jest musztarda francuska – jej intensywny, nieco pikantny smak doskonale współgra z majerankiem i czosnkiem. Pamiętaj jednak o tym, że możesz modyfikować intensywność zalewy w zależności od tego, jakiego rodzaju musztardy użyjesz. Jeśli preferujesz łagodniejsze smaki, wybierz np. kremską. Karkówka będzie też doskonale smakować, jeśli do marynaty dodasz liść laurowy i zioła prowansalskie. Dokładnie natarta karkówka powinna marynować się przez co najmniej 6 godzin, najlepiej w chłodnym miejscu. Gotowe, upieczone mięso możesz serwować jako danie obiadowe lub jeść jako dodatek do chleba. W drugim przypadku świetnie sprawdzi się na wczesną kolację. Skomponuj ją z prostą sałatką na bazie sałaty lodowej i świeżych warzyw. Wypróbuj przepis na marynatę do karkówki z musztardą i przygotuj dzięki niej pyszne mięso. Nie zapomnij podzielić się swoją opinią w komentarzu.